Hvilken design uddannelse skal jeg tage?

 

Hvilken design uddannelse skal jeg tage?

Hvis du har interesse for design, og ønsker at arbejde med dette i fremtiden, er der mange muligheder. Nogen tænker nok, at det er nok  at være selvlært designer, og der er da også mange som arbejder selvlært. Men i denne tid hvor arbejdssituationen ser ud som det gør, er det bestemt en god ide at få en uddannelse. 

Der er mange grafiske retninger, nogen er bedre end andre, men hvad der passer til dig, kan jeg ikke sige. Herunder ser jeg på nogle af de mest populære grafiske retninger.

Mediegrafiker uddannelsen

En mediegrafikers opgave er at binde det grafiske udtryk sammen med en virksomheds image, og du vil komme til at arbejde både teoretisk og praktisk med design, både inden for det traditionelle og web medie. 

En kreativ mediegrafiker forstår både det digitale og det traditionelle medie, men som regel vælger mediegrafikeren retning, og tager enten det traditionelle eller elektroniske medie som ens ekspertise. Kombineret med både praktisk og teoretisk viden er mediegrafikeruddannelsen et rigtigt godt valg for mange studerende.

Uddannelsen foregår som elevtid og teoretiske skoleperioder, derfor får du også løn under uddannelsen.

Mediegrafisk assistent

Vil du ikke at læse i 4 år, Er det en mulighed at afslutte din uddannelse efter 3 år, hermed vil du arbejde som mediegrafisk assistent. Dette kan være en fordel hvis du allerede er blevet ansat i job i din praktikvirksomhed, ellers anbefaler jeg det ikke.

Grafisk teknikker

Den grafiske teknikker trykker aviser, bøger, blade osv, som udgangspunkt siger man at det er den produktionstekniske modstykke til grafikeren. Det tager 3½ år, og er lige som mediegrafikeruddannelsen i høj grad praktisk anlagt

Hvis du er udpræget kreativt menneske er dette nok ikke uddannelsen for dig.

Multimediedesigner uddannelsen

Multimediedesignere er mere fokuseret på  web, herunder det kommunikative og design til web. Så ved du allerede nu at du vil arbejde med webdesign kan dette være en mulighed. Det tager to år. 

Nogen synes ikke at multimediadesigneruddannelsen har fokus nok, og derfor er der mange der før ikke har anbefalet multimediadesigneruddannelsen. Dog er der sket rigtigt mange ændringer, og uddannelsen er i dag et godt valg

Du modtager SU under uddannelsen.

Akademiske design uddannelser

Der findes rigtig mange som tager en mere teoretisk vej til designer jobbet. Her vil man begynde på en bachelor på et universitet eller handelshøjskole. Der er utroligt mange unikke grafiske bachelors

Hvis du vil tage denne vej for at blive grafiker, kan du undersøger mulighederne på de skoler du ønsker at læse på. 

Hvilken vej valge du?

Uddannelsen der har passet rigtigt godt til mig, ikke nødvendigvis er det rigtige for alle! Det er kun dig der kan vurdere det. Men personligt har jeg valgt mediegrafiker, og det blev jeg rigtig glad for. Uddannelsen var 4 spændende år, og jeg passede perfekt ind. Uddannelsens mix af skoleforløb og praktisk arbejde på min elevplads har været helt genialt for mig, og jeg føler at uddannelsen har gjort mig til en dygtig grafiker

Hvis du har interesse for design, og ønsker at arbejde med dette i fremtiden, er der mange muligheder. Nogen tænker nok, at det er nok  at være selvlært designer, og der er da også mange som arbejder autodidakt. Men i denne tid hvor arbejdssituationen ser ud som det gør, er det bestemt en god ide at få en officiel uddannelse. 

Der er mange grafiske retninger, nogen er bedre end andre, men hvad der passer til dig, kan jeg ikke sige specifikt, men jeg kan guide dig lidt på vej. Herunder ser jeg på nogle af de mest populære grafiske retninger.

Mediegrafiker uddannelsen

En mediegrafikers opgave er at binde det grafiske udtryk sammen med en virksomheds image, og du vil komme til at arbejde både teoretisk og praktisk med design, både inden for det traditionelle og web medie. En kreativ mediegrafiker forstår både det digitale og det traditionelle medie, men som regel vælger mediegrafikeren retning, og tager enten det traditionelle eller elektroniske medie som fokus. Kombineret med både praktisk og teoretisk viden er mediegrafikeruddannelsen et rigtigt godt valg for mange studerende.

Uddannelsen foregår som elevtid og teoretiske skoleperioder, derfor får du også løn under uddannelsen.

Mediegrafisk assistent

Vil du ikke at læse i 4 år, er det en mulighed at afslutte din mediegrafikeruddannelse efter 3 år, hermed vil du kunne arbejde som mediegrafisk assistent. Dette kan være en fordel hvis du allerede er blevet ansat i job i din praktikvirksomhed, ellers anbefaler jeg det ikke.

Grafisk teknikker

Den grafiske teknikker trykker aviser, bøger, blade osv, som udgangspunkt siger man at det er den produktionstekniske modstykke til grafikeren. Det tager 3½ år, og er lige som mediegrafikeruddannelsen i høj grad praktisk anlagt. Hvis du er udpræget kreativt menneske er dette nok ikke uddannelsen for dig.

Multimediedesigner uddannelsen

 Multimediedesignere er mere fokuseret på  web, herunder det kommunikative såvel som design til web. Så ved du allerede nu at du vil arbejde med webdesign kan dette være en mulighed. Det tager to år. 

Nogen synes ikke at multimediadesigneruddannelsen har fokus nok, og derfor er der mange der før ikke har anbefalet multimediadesigneruddannelsen. Dog er der sket rigtigt mange ændringer, og uddannelsen er i dag et godt valg. Du modtager SU under uddannelsen.

Akademiske design uddannelser

 Der findes rigtig mange som tager en mere teoretisk vej til designer jobbet. Her vil man begynde på en bachelor på et universitet eller handelshøjskole. Der er utroligt mange unikke grafiske bachelors.
Hvis du vil tage denne vej for at blive en god grafiker, kan du undersøger mulighederne på de skoler du ønsker at læse på. 

Hvilken vej valge du?

 Uddannelsen der har passet rigtigt godt til mig, er ikke nødvendigvis det rigtige for alle! Det er kun dig der kan vurdere det. Men personligt har jeg valgt aat blive mediegrafiker, og det blev jeg rigtig glad for. Uddannelsen var 4 spændende år, og jeg passede perfekt ind. Uddannelsens mix af skoleforløb og praktisk arbejde på min elevplads har været helt genialt for mig, og jeg føler at uddannelsen har gjort mig til en dygtig grafiker.

 

Baggrund

Jeg er udannnet mediegrafiker, og eret super kreativt menneske. Jeg elsker at arbejde med grafik, og hver tid anbefale mediegrafikeruddannelsen hvis du også er k>

Tags: uddannelse, grafiker, mediegrafiker, design

Referer denne artikel:

APA style: Anja Orluff Henriksen (30 Jan 2012). Hvilken design uddannelse skal jeg tage? fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/hvilken-design-uddannelse-skal-jeg-tage-371/

Harvard style: Anja Orluff Henriksen (2012) Hvilken design uddannelse skal jeg tage? [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/hvilken-design-uddannelse-skal-jeg-tage-371/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Anja Orluff Henriksen. "Hvilken design uddannelse skal jeg tage?" Samling af fag-artikler 30 Jan 2012. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/hvilken-design-uddannelse-skal-jeg-tage-371/>