////

E-cigaretter, et sundere alternativ siden 2003!

Med kun små ti år på bagen, så må det siges, at e-cigaretterne er forholdsvis unge inden for en fast etableret tobaksindustri. E-cigaretterne er i en opstartsfase, men en meget populær og bredt internationalt anerkendt opstartsfase. I Danmark er det kun inden for de sidste års tid, at vi for alvor har taget alternativet til almindelige cigaretter til os, sådan for alvor altså. Markedsført som et sundere alternativ til tobakscigaretter, så søger e-cigaretterne at sælge sig selv, hvilket også går ganske fint. Dog er der kritikere, som på samme vis søger, at finde negative elementer ved produktet. Virkeligheden er dog, at mange tusinde danskere har taget e-cigaretterne til sig, og er glade for skiftet fra almindelige cigaretter.


Flere undersøgelser på området viser dog, at e-cigaretterne virkelig har vist sig, at være et langt sundere alternativ for rygere. Især for storrygere og folk der søger, at stoppe helt med at ryge, er e-cigaretterne svære at komme udenom, for e-cigaretter kan hjælpe både til permanent rygestop, men også til afvænning af nikotinafhængighed. Det er netop nikotinen fra almindelige tobakscigaretter, som er det farligste aspekt. Nikotinen i cigaretterne gør, at ens blodkar i hele kroppen bliver udsat for en indsnævring. At passagen af blod bliver minimeret gør, at optaget af livsvigtig insulin bliver sat kraftigt ned i tempo, og det er farligt for kroppen.

Skulle du være intresseret i og prøve et rygestop med en e cigaret så kig forbi her www.smartsmoke.dk/shop/frontpage.html


Forskere fra Karl-Franzens Universitet i Østrig har i en rapport konkluderet, at ”e-cigaret[ter] kan anbefales til rygere uden forbehold.” Med ekspertudsagn omkring legitimiteten af e-cigaretterne, så kan man som forbruger tage både deres undersøgelser, og de talrige certifikater og mærkninger, som e-cigaretterne bredt har modtaget, for gode varer. Selvfølgelig er der personlige overvejelser med i processen, hvis man går og tænker på at skifte fra almindelige tobakscigaretter over til e-cigaretter, som ingen forskere kan tage stilling til for en.


Set ud fra et dansk perspektiv, så er der i den brede befolkning nok desværre en tendens til, at sætte e-cigaretterne i samme fasttømrede kategori som tobakscigaretter. Dette er en fejlagtig kategorisering netop fordi, at e-cigaretterne for det første ikke har noget med tobaksindustrien som sådan, at gøre. At e-cigaretterne ikke er omfattet den danske rygelovgivning burde støtte op omkring adskillelsen af de to typer produkter. Dog ser man dog stadig, at folk i bybilledet ser ekstra skævt til rygere af e-cigaretterne, som lovligt ryger i områder, hvor der ellers er rygning forbudt. Denne tendens kan forbedres med en større forståelse for selve produktet, for som med mange andre forbehold, så munder det ud i generel uvidenhed fra skeptikernes side.


Men til trods for skæve blikke og en mistro til e-cigaretterne som et sundere alternativ, så ændrer det ikke på det faktum, at e-cigaretterne stadig stiger i popularitet her i Danmark. Hos Smartsmoke.dk kan man også selv få del i bølgen, og blive mere oplyst om de underliggende strømninger inden for området.

Baggrund

Hej mit rigtige navn er Sindy, men sidden 2008  har alle mine bekendte kaldt mig Tekstmussen, fordi jeg pisker artikler ud til højre og venstre om alt, hvad der intressere mig.

Derfor kan du sagtens læse artikler fra mig der omhandler alt lige fra heste til biler osv.

Med venlig hilsen

Sindy

////

Tags: e cigaret, e-cigaret, elektronisk cigaret, e smøg

Referer denne artikel:

APA style: Tekstmussen (08 Apr 2013). E-cigaretter, et sundere alternativ siden 2003! fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/e-cigaretter-et-sundere-alternativ-siden-2003-719/

Harvard style: Tekstmussen (2013) E-cigaretter, et sundere alternativ siden 2003! [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/e-cigaretter-et-sundere-alternativ-siden-2003-719/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Tekstmussen. "E-cigaretter, et sundere alternativ siden 2003!" Samling af fag-artikler 08 Apr 2013. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/e-cigaretter-et-sundere-alternativ-siden-2003-719/>