////

El cigaret er den virkelig så god som alle påstår

Overvejer du også at kvitte tobakken

Rygere er et jaget folkefærd i den vestlige verden. I New York er det ikke tilladt at ryge nogen steder i det offentlige rum. For to år tilbage blev det forbudt ved lov at ryge i parker og andre offentlige steder. Med den stadig voksende hetz mod rygere kan man se hvordan el-cigaretter bliver rygerens oplagte alternativ til at færdes i røgfrie omgivelser.

En el-cigaret er en elektronisk smøg, som producerer nikotinfyldt damp, der ikke genere omgivelserne i samme omfang som en almindelig cigaret. El-cigaretten fungerer ved at man indsætter et nikotinfilter som cigaretten kan udvinde damp af. Denne damp fungere som en cigaret, men uden den almindelige cigarets kemiske tilsætningsstoffer.

El-cigaretten er et godt alternativ til den almindelige cigaret. Det er tilladt at ryge sin el-cigaret alle steder. Om man er på et hospital, -i et fly eller -til en røgfri fest, kan man benytte sin el-cigaret. Da produktet giver rygeren mulighed for at stille sin nikotintrang i alle mulige sammenhænge, er den et oplagt valg for en ryger som befinder sig i en røgfri kontekst. Oftest har rygere store problemer ved at undvære den vante smøg på lange flyrejser, men med el-cigaretten, bliver det muligt for rygeren at få stillet sin nikotintrang på flyet.

Denne praktiske opfindelse kommer ikke kun rygeren til gode. Ikke-rygere kan nyde røgfrie omgivelser, da el-cigaret rygere ikke fylder den omgivende luft med afbrændt tobak. En el-cigaret lugter ikke som almindelige cigaretter. Dette skyldes bl.a. at en el-cigaret ikke afbrænder diverse tilsætningsstoffer. En el cigaret fungerer udelukkende ved at fordampe nikotin. Selvom dette produkt er et forholdsvist nyt produkt, bliver det stadig mere og mere populært. Ikke kun fordi at el-cigaretten er praktisk, men også fordi at den er mindre skadelig for omgivelserne, end en almindelig cigaret.

Da det stadig er et vanedannende produkt omhandlende nikotinforbrug, vil det ikke være korrekt at kalde produktet for et sundhedsmæssigt alternativ. –Dog kan produktet nedsætte forbruget af unødvendige tilsætningsstoffer og derved gøre det lettere for en ryger at overveje et rygestop.

Varigt rygestop idag

Flere og flere som overvejer rygestop, tager det første skridt ved at anskaffe sig en el-cigaret. Den gør det lettere at stoppe, da den mindsker forbruget af tobak og tilsætningsstoffer. Ved at ryge en el-cigaret holdes vanen i live med et ”bedre” alternativ der gør det nemmere at omvende et rodfast vanemønster. At lave om på sin rygevane er et godt skridt på vej mod et fuldstændigt rygestop og et bedre helbred.

Kilde: www.voresdamp.dk

Baggrund

////

Tags: E cigaret, el cigaret, elektronisk cigaret, nikotin

Referer denne artikel:

APA style: Bullie (01 Aug 2013). El cigaret er den virkelig så god som alle påstår fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/el-cigaret-er-den-virkelig-saa-god-som-alle-paastaar-785/

Harvard style: Bullie (2013) El cigaret er den virkelig så god som alle påstår [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/el-cigaret-er-den-virkelig-saa-god-som-alle-paastaar-785/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Bullie. "El cigaret er den virkelig så god som alle påstår" Samling af fag-artikler 01 Aug 2013. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/el-cigaret-er-den-virkelig-saa-god-som-alle-paastaar-785/>