Graviditetsscanning - nødvendigt eller overflødigt?

Alle der har gennemgået en graviditet ved, at man i det offentlige sundhedsvæsen får en enkelt eller to scanninger. De fleste ved efterhånden også, at der er rig mulighed for at blive scannet på private klinikker, og at man ikke skal lede længe for at finde dem. Alle byer af en vis størrelse har i hvert fald minimum et par stykker. Desuden er prisen også på et niveau hvor langt de fleste kan være med.

Der er mange, der mener, at det kan virke overflødigt at gå til disse private klinikker for at få foretaget scanninger. For hvis det var nødvendigt, ville de jo blive foretaget af det offentlige - hvilket naturligvis er en sandhed med modifikationer.

Det handler om tryghed.

Det helt centrale ord der dukker op, når det kommer til graviditetsscanninger er tryghed. For en 3D Scanning ændrer jo ikke noget i graviditeten. Men det giver muligheden for at forældre kan se et billede med en meget større dybde, og langt flere detaljer. På den måde er det lettere at følge med i udviklingen i graviditeten, og på den måde kan man føle sig sikker.

Når man skal være forældre, især hvis det er første gang, kan man nemlig let blive bekymret og usikker, da kroppen opfører sig på en måde man ikke er vant til. Vi køber så mange ting der skal få os til at føle os mere sikre i dagligdagen, hvorfor skulle der gælde noget andet ved en graviditet.

Der er naturligvis nogen scanninger der er mere relevante end andre, men sådan er det jo med stort set alting man køber. Hos Klinikken for Gravide, der er en graviditetsklinik i Odense kan man købe forskellige scanningspakker, hvor man selv kan sammensætte scanninger efter hvad man synes, der er behov for.

At få en ultralydsscanning på en privatklinik virker som en unødvendig luksus for nogen, men det er meget sjældent man hører om nogen der har fortrudt at få det lavet. Så hvis man overvejer at få lavet en eller flere scanninger, så kan det varmt anbefales at ringe og få en snak om mulighederne.

 

Baggrund

Klinikken for Gravide er en ny Graviditetsklise, der tilbyder alle former for ultralydsscanninger

Tags: graviditetsscanning, graviditetsklinik, ultralydsscanning, fostervandsprøve, 3d scanning

Referer denne artikel:

APA style: Bjørn Larsen (24 Dec 2011). Graviditetsscanning - nødvendigt eller overflødigt? fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/graviditetsscanning-noedvendigt-eller-overfloedigt-320/

Harvard style: Bjørn Larsen (2011) Graviditetsscanning - nødvendigt eller overflødigt? [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/graviditetsscanning-noedvendigt-eller-overfloedigt-320/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Bjørn Larsen. "Graviditetsscanning - nødvendigt eller overflødigt?" Samling af fag-artikler 24 Dec 2011. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/graviditetsscanning-noedvendigt-eller-overfloedigt-320/>