////

Hundetegn til din trofaste ven

Enhver hundeejer, der elsker sin hund højt, ville nødigt se sin gode og trofaste ven blive væk. Det er dog noget som sker en gang imellem, og ledsaget med savnet over det forsvundne dyr, kommer ofte en nervøsitet over, om hunden er kommet til skade. Der er dog stor sandsynlighed for, at der er andre, som har fundet den omstrejfende hund, og som ønsker at levere den tilbage til de retmæssige ejere. Problemet er blot, at dette ikke altid er lige nemt, hvis hunden ikke bærer et hundetegn med klar information omkring navn, adresse og kontaktoplysninger.

Et hundetegn er nemlig lovpligtigt for alle hunde ældre end 4 måneder – også selvom hunden måske er chippet. Et hundetegn er blot en lille plade udformet af forskelligt materiale fra stål til plastik med graveret tekst, der oplyser hundens og ejerens navn, adresse samt eventuelt telefonnummer/mobilnummer. Tegnet, eller pladen, sættes fast på hundens halsbånd med en metalring og er derfor let at finde for enhver, som måtte finde den omstrejfende hund.

Hundetegn med forskellige designs

Når man leder efter hundetegnet til sin lille ven, står man faktisk overfor en del forskellige valg med hensyn til selve designet, udformningen mm. Et hundetegn kan nemlig være udformet på mange forskellige måder.

Først og fremmest må man finde ud af hvilket materiale, man ønsker tegnet, skal være lavet af. Nogle vælger det robuste stål, andre det mere fine messing eller aluminium, mens nogle tager den billigste løsning og køber sig et plastik tegn. Herefter kan man tænke over formen af hundetegnet; skal det være simpelt eller anderledes? De simple hundetegn er enten runde eller firkantede, mens der dog er flere og flere, som vælger andre former, der for eksempel kan være et hjerte eller et kødben. Har man et ønske om bestemte farver eller tegninger og symboler kan dette også sagtens graveres ind i selve tegnet.

Den letteste metode hvorpå man finder sig et hundetegn er over nettet. Man kan dog sagtens finde hundetegn hos den lokale dyrehandler, men udvalget online er ofte meget større og med bedre mulighed for selv at bestemme de ekstra graveringer så som symboler, tegninger osv. Med et par enkelte klik med musen kan man altså danne sig et godt overblik over udvalget, designe sit personlige hundetegn og så ellers bare bestille varen og vente få dage på leveringen. Leveringen er hurtig, og man har naturligvis altid mulighed for at returnere varen, hvis der måtte være fejl eller mangler.

Baggrund

Jeg driver virksomheden Søn/, som laver hjemmesider til danske virksomheder og foreninger. D/driver jeg flere webshops og skriver løbende artikler/ebshops og deres produkter.

Tags: hundetegn, hundeloven, hund

Referer denne artikel:

APA style: Karsten Sønderup Hansen (28 Aug 2012). Hundetegn til din trofaste ven fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/hundetegn-til-din-trofaste-ven-541/

Harvard style: Karsten Sønderup Hansen (2012) Hundetegn til din trofaste ven [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/hundetegn-til-din-trofaste-ven-541/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Karsten Sønderup Hansen. "Hundetegn til din trofaste ven" Samling af fag-artikler 28 Aug 2012. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/hundetegn-til-din-trofaste-ven-541/>