////

Hvad er en maskinauktion?

En maskinauktion er et auktionssted, hvor du kan købe/sælge maskiner. På mange måder er der tale om en klassisk auktion, bare hvor der handles med maskiner.

Auktioner har eksisteret i rigtig mange år og er en klassisk kamp om at byde højest. Det er en anerkendt metode til at finde den korrekte pris, hvor udbud og efterspørgsel mødes. Omend det typisk er efterspørgslen der bestemmer, hvor højt prisen kommer op.

Historisk set har maskinauktioner foregået på fysiske auktionssteder, hvor auktionsfirmaet modtog et salær for salget. De senere år har mange auktionsfirmaer indset fordelene ved auktioner online. Det betyder at mange maskinauktioner nu helt eller delvist findes på nettet.

Det er en klar fordel for dig som køber og sælger. I spares besværet for transporten. Sælgeren har nemmere ved at sætte maskinerne til salg og køberen har markant lettere ved at afgive et bud.

Salg af maskiner på auktion

Det er ikke ligegyldigt hvor du sælger dine maskiner. Alle auktionsfirmaer har hver deres betingelser og vilkår. Det indebærer, at der er forskelle i hvor stort et salær du skal give til dem.

Specielt salæret er en afgørende faktor, når du skal beslutte hvor maskinen skal auktioneres. Omvendt skal du tage højde for kendskabet til siden og den afledte efterspørgsel.

Det er ikke særlig smart at sælge sine maskiner på en auktion hvor salæret er lille, men hvor købsprisen ligeledes er lille, da der er få om at byde prisen op.

Tag derfor højde for begge forhold, når du skal vælge en maskinauktion online. Det kan kræve du læser betingelserne igennem og danner dig et indtryk af, hvilke auktionssider der er mest populære.

Industribasen er uden tvivl en af flere gode auktionssteder online, med et bredt udvalg af maskiner og mange aktive brugere.  

Efterspørgslen er afgørende

Efterspørgslen er en af de mest afgørende faktorer, når du skal lave et vellykket salg på auktion. Det er efterspørgslen som i sidste ende afgører, om du får en høj pris for din maskine.

Det er specielt mængden af aktive brugere og potentielle købere, der bør afgøre hvilke auktionsside, du i sidste ende vælger. 

 

Baggrund

///

Tags: maskiner, maskinauktioner, maskinauktion

Referer denne artikel:

APA style: Kenmur (05 Feb 2013). Hvad er en maskinauktion? fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/hvad-er-en-maskinauktion-673/

Harvard style: Kenmur (2013) Hvad er en maskinauktion? [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/hvad-er-en-maskinauktion-673/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Kenmur. "Hvad er en maskinauktion? " Samling af fag-artikler 05 Feb 2013. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/hvad-er-en-maskinauktion-673/>