////

Køb og Salg af sportsartikler til Institutions, Foreninger og det offentligerum

Lidt baggrund for dette indlæg.
Vi er en mindre virksomhed, som igennem mere end 18år har haft det professionelle segment som vores primære kunder. Vores webshop www.spil-aps.dk har således eksisteret i mere end 13år.
Vi har således, oplevet alle internettets (u)/lyksagligheder. De helt åbenbare fordele, som nettet giver alle, er også samtidig med til at ødelægge mulighederne for god kvalitet, service og en oprigtig vurdering af kundernes behov.

Vi på Spil-Aps møder tilstadighed, i vores daglige arbejde, med at sælge kvalitet til det offentlige segment, at det igen og igen er nødvendigt at diskutere og forklare, hvorfor produkter vi sælger ofte er noget dyrer end "ligende" produkter på nettet, med flotte beskrivelser og billeder.

Indkøbs situationen er ofte begrænset til, udelukkende at fokusere på prisen og ikke kvalitet.
Et eksempel fra 23/5-2011, En større københavnsk institution, ringer for at få et samlet tilbud på 1 stk. Bordfodboldspil, 1 stk. Bordtennisbord med udstyr, 1 stk. 7Fod Poolbillard med billardkøer, billardballer osv. samt levering og montering, en handel til omkring kr. 26-28000.- + moms. Hvis DERES behov for holdbarhed og kvalitet skal sikres. 
I forbindelse med udarbejdelsen af tilbudet, opdager jeg, at institutionen har fået et tilbud på nøjagtig det samme tilbage i januaren 2011.
Men som aftalt, fremsender jeg pr. mail det ønskede tilbud på ny. 
Den 25/5-2011 bliver jeg så ringet op af den pågældende institution, som ønsker ydeligere info. Efter afsluttet samtale, spørger jeg så til, hvorfor de først vender tilbage ca. 5 måneder senere med nøjagtig den samme forespørgelse.
NU kommer så den fuldstændig vanvittige forklaring. De havde valgt at købe iflg. dem selv "de samme spil" på nettet. De havde inkl. fragt kunnet købe de "samme ting" på nettet til kr. 14500.- inkl. moms. -altså en besparelse på ca. kr. 15-17000.- 

Jeg forarges, når man som ansvarlig leder/kommune lader den slags gå upåagtet hen:
-man skulle som minimun ha gjort indsigelse overfor sælger.
-man skal sikre sig at det købte også er den kvalitet som der er behov for.
-man tror at man kan spare så meget og få samme kvalitet og holdbarhed.
-at man ikke udviser større nidkærhed overfor brugen af de begrænsede midler til børne/fritidsområdet

Jeg valgte Fredag 27/5-2011 at besøge den omtalte institution, for ved selvsyn at se de omtalte bordfodboldspil, bordtennisbord og poolbillardborde. Jeg må indrømme at jeg idag Søndag blev stærkt irriteret over sælgeren af de nævnte produkter, da jeg prøvede at kigge på de aktuelle produkter og beskrivelser på deres hjemmeside.
Både bordfodboldspil og poolbillardbordet er direkte ulovlige at sælge i Danmark, den brugte 230volts elektronik er ikke CE-mærket. Bordtennisbordet var OK men ikke til deres behov.
Vi ville faktisk, hvis de havde forespurt på det nævnte bordtennisbord, ha frarådet dem at købe den model, pga. at netop den model er lavet til privat markedet.

Dette skal ikke ses, som et direkte udfald mod den netbutik, men et opråb om at tingene hænger sammen og at indkøberne på landets kommuner og kommunale institutioner. Bør vise størregrad af ansvarlighed. Ansvarlighed ikke kun for budgettet på den korte distance men også på den lange bane.
Køb kvalitet og kræv kvalitet, kvalitet kommer ikke af fine billeder og flotte salgs tekster. 

Mht. til den omtalte institution, så er jeg sikker på, at de nok skal få det fulde beløb refunderet. Én mail fra "lederen" hvor ulovlighederne med produkterne anskueliggøres.
Så er jeg ret sikker på, at de "meget gerne vil købe" deres iflg. produktbeskrivelserne fantastisk holdbare produkter tilbage.

 

Baggrund

Henning Mathiesen 44år gift 1 barn

Uddannet
HAi -erhvervsøkonomisk datalogi
CandMerc -UH

Selvstændig gennem 18&arin/ver idag:
DPT ApS
-Holdingselskab

www.spil-aps.dk 
-Køb/, Airhockey, Billard, Bokseudstyr, Dart, Bordfodboldspil, Bordtennis, Flo/espil, Bobslæder, Kælke, osv.

M´s /f 1967 -Ejendoms selskab

/////

Tags: Billard, Bordtennis, Bordfodboldspil, Jukebox, bokseudstyr, kubb, kongespil, bobslæder, køb, salg

Referer denne artikel:

APA style: Mr.Spil-aps.dk -Henning Mathiesen (29 May 2011). Køb og Salg af sportsartikler til Institutions, Foreninger og det offentligerum fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/koeb-og-salg-af-sportsartikler-til-institutions-foreninger-og-det-offentligerum-166/

Harvard style: Mr.Spil-aps.dk -Henning Mathiesen (2011) Køb og Salg af sportsartikler til Institutions, Foreninger og det offentligerum [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/koeb-og-salg-af-sportsartikler-til-institutions-foreninger-og-det-offentligerum-166/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Mr.Spil-aps.dk -Henning Mathiesen. "Køb og Salg af sportsartikler til Institutions, Foreninger og det offentligerum" Samling af fag-artikler 29 May 2011. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/koeb-og-salg-af-sportsartikler-til-institutions-foreninger-og-det-offentligerum-166/>