////

Laserbehandling af acne – for begyndere

At laserbehandling har kunnet fjerne acne (også kendt som acne vulgaris) blev opdaget ved et tilfælde. Det var oprindeligt en bivirkning af laserbehandling af rynker og hudskader på huden. Og idag er det resulteret i en avanceret laserbehandling af acne med specialudviklede laserapparater. Man kan faktisk opnå op til 50% minimering af acne og bumser.

Selve laserbehandlingen af acne laves med en N-Lite laser. En N-Lite laser er en non-invasiv laser, som betyder at det er en laser som ikke ødelægger huden. Laseren arbejder i en bestemt bølgelængde, og med et særligt lys. Denne kombination er specielt udviklet til netop denne type laserbehandling.

Laserbehandlingen sætter flere forskellige kemiske processer i gang i kroppen. Disse processer er nogle der i forvejen sker i kroppen, og normalt ville forebygge acne. Laserbehandlingen stimulerer bare disse processer. Laserbehandlingen går ind og rammer de små røde blodkar. Den varme-effekt som laseren har på blodkarene, giver en let betændelsestilstand i endotel-cellerne. Denne betændelse frigører cytokiner og vækstfaktorer som stimulerer dannelsen af kollagen. Kollagen øger lægeprocessen i sår og acne og bumser. Yderligere forebygger den dannelsen af mikro-komedon (hudorme).

Selve laserbehandlingen af acne er ikke smertefuld, men kan give en varm hud. I svære tilfælde vil man få nogle synlige røde mærker som kan vare et par dage. Selve laserbehandlingens effekt varer i ca. 10-12 uger.

Alle kan som udgangspunkt modtage denne behandling, men der er nogle cremer og medikamenter man ikke skal bruge før og efter behandlingen. Snak med sygeplejersken om dette.

Der er mange fordele ved denn/r-behandling; det er en effektiv behandling af acne, uden a/virkninger, og det er efterhånden ved at være en grundigt testet og dokumentere/g. Der er ingen smerte forbundet med behandlingen, og oven i at beha/så reducerer den også rynker og skaber en forbedring af /ud bliver generelt pænere. Yderligere har behandlingen vist/e en permanent virkning på et stort antal patienter.

//

 

Baggrund

Tags: acne, laserbehandling, acne vulgaris, bumser, kollagen, hudorme, hudbehandling, laserbehandling acne

Referer denne artikel:

APA style: (07 Nov 2009). Laserbehandling af acne – for begyndere fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/laserbehandling-af-acne-for-begyndere-34/

Harvard style: (2009) Laserbehandling af acne – for begyndere [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/laserbehandling-af-acne-for-begyndere-34/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: . "Laserbehandling af acne – for begy/amling af fag-artikler 07 Nov 2009. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/laserbehandling-af-acne-for-begyndere-34/>

/////////