////

Nå krisen kradser - Hvor skal man spare?

Politikerene taler om den, vennerne taler om den, og din arbejdsgiver taler om den... Finanskrisen er et fænomen, som alle efterhånden har stiftet bekendtskab med - på den ene eller anden måde. Der skal spares på de offentlige budgetter, i familiebudgettet og på arbejdspladsen, for ellers kommer vi aldrig ud af krisen, lyder det sig.

Men hvor skal der spares? Skal vi sælge huset og flytte til noget mindre, vende vrangen ud på underbukserne eller noget helt tredje. Det kan være svært at strukturere spareplanerne, så i familien og/eller virksomheden bliver ramt af sparekniven.

Hvor kan man spare?

Lever du et luksusliv, og har du altid det nyeste tv, den flotteste PC og et væld af overflødige gadgets, giver det nærmest sig selv, hvor man skal skære ned. Luksusvarer og gadgets er nice-to-haves - absolut ikke need-to-haves. Overvej, hvilke elektriske apparater, du ikke bruger (så ofte) og sæt dem så til salg på dba, guloggratis eller nogle af de andre online-auktioner.

Selvom du ikke har en masse luksusvarer i hjemmet eller på kontoret, kan du sikkert finde flere ting, som du ikke bruger. Selvom de måske ikke er flere tusinde kroner værd, kan de helt sikkert indbringe lidt småkroner, som vil give smør på brødet.

Hvor må man ikke spare?

Du må ikke spare på de ting, du bruger hver dag. Ting, som du reelt har brug for og som skaber værdi i din hverdag. Det går ikke, at du sælger køleskab, spisebord, kontorstole, lamper eller komfuret, som du bruger hver dag. Det giver nærmest sig selv, men rent faktisk er der mange, som går fra den ene yderlighed (luksus) til den anden, uden at tænke sig om.

Ved at sælge alting vil du kunne realisere en masse kontanter, men hvad nytter det, når du ikke længere kan lave mad på komfuret eller passe dit arbejdet på kontoret. Vær hård, skær ind til benet, men vær også realistisk og hold på de ting, du behøver.

Hvornår er krisen forbi?

Hvis du har set TV for nylig, vil du vide, at ikke engang toppolitikere kan svare på dét spørgsmål. Derfor bør du tænke langsigtet, når du fremover køber ind tii privaten eller din virksomhed. En klog mand sagde engang, at man ikke kan spare sig rig, og det tror jeg helt bestemt er rigtigt. En struktureret spareplan kombineret med sund fornuft er derfor vejen frem i et kriseramt samfund.

Baggrund

Skriver om alt og intet.

///

Tags: spareplaner, besparelser, finanskrise

Referer denne artikel:

APA style: Skribenten (14 Sep 2011). Nå krisen kradser - Hvor skal man spare? fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/naa-krisen-kradser-hvor-skal-man-spare-218/

Harvard style: Skribenten (2011) Nå krisen kradser - Hvor skal man spare? [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/naa-krisen-kradser-hvor-skal-man-spare-218/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Skribenten. "Nå krisen kradser - Hvor skal man spare?" Samling af fag-artikler 14 Sep 2011. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/naa-krisen-kradser-hvor-skal-man-spare-218/>