////

Nanoteknologien afhjælper glatte gulve i boligen

Lad os først slå fast, at 100 % skridsikre gulve findes ikke. Ligegyldigt hvor meget man sørger for at gardere sig, kan man være uheldig at skride og falde på et gulv uanset hvilket materiale, det er lavet af.

Men der er meget, man kan gøre for at sikre sig, så risikoen elimineres til et minimum.

Nogle materialer bliver mere glatte end andre, når de er våde. Her vil vi koncentrere os om de materialer, der volder familier og virksomheder de største problemer, når deres gulve er våde.

Materialer som fliser, klinker, keramik, sten, marmor, granit, emalje og lignende materialer er erfaringsmæssigt de materialer folk typisk søger råd og vejledning om hos fliseeksperter, når det drejer sig om at finde løsninger på skridsikring.

Og indenfor hver enkelt gruppe afhænger det af, hvordan overfladen er forarbejdet. Mange producenter reklamerer med, at de fremstiller skridsikre fliser. Men det er en sandhed med modifikationer. Man kan eliminere faren for at skride betydeligt, men der vil altid være en risiko for at skride og falde på et vådt gulv.

Nanoteknologi

I USA og nogle europæiske lande har man i flere år benyttet sig af nanoteknologi for at beskytte sig mod den fare våde glatte fliser udgør både i private hjem og i virksomheder.

Men i Danmark er denne teknologi stort set ukendt som en metode til at skridsikre glatte gulve.

Ulemper ved de "gamle" behandlingsformer

Mange af de behandlinger, der tidligere har været anvendt til skridsikring har åbenlyse ulemper. Nogle har valgt at lægge måtter relevante steder på de udsatte gulve, andre har valgt en løsning, hvor man påfører en speciel maling iblandet små sandkorn, og andre igen har valgt at benytte sig af en skridsikker belægning, der skal limes på gulvet. I de sidste to tilfælde ofrer man gulvbelægningens oprindelige udseende til fordel for sikkerheden.

At belægningerne i mange tilfælde slides ned hurtigt og skal genbehandles, er endnu et argument, der taler for at anvende den nye teknik. 

Man behøver nemlig ikke finde sig i et glat gulv. Der findes et produkt på markedet i Danmark, der ikke har de omtalte ulemper og som øger skridsikkerheden på glatte gulve med op til 400 %. Produktet hedder SafeWalk og anvendes i dag i flere end 30 lande til skridsikring for både erhverv og private.

Skridsikring uden ulemper

Fordelene ved produktet er åbenlys. Produktet skridsikrer ved at gå i kemisk forbindelse med fliserne eller klinkerne. Det er altså ikke en belægning, der slides af og det behandlede område vil bibeholde sin skridsikkerhed i mange år.

Produktet skaber små mikrospopiske krystaller, der er mindst lige så slidstærke som det gulv, man behandler. Det er usynlig for det blotte øje, og der er ingen lugtgener ved behandlingen. En yderligere fordel er, at man kan betræde det behandlede område straks efter endt behandling. Tillige er produktet miljøvenligt og rengøringsvenligt.

Der findes kun et enkelt firma herhjemme, der anvender SafeWalk til skridbehandling, og de fortæller at folk først er lidt skeptiske, når de hører om produktet. Men alle bliver som regel overbevist, når de har fået en prøvebehandling. I langt de fleste melder kunderne tilbage, at deres gulv er blevet  mere skridsikkrt vådt end det er tørt.

 

Baggrund

////////

Tags: skridsikring, glatte gulve, glatte fliser, nanoteknologi, skridsikre gulkve, skridsikre fliser, skridsikre trapper, skridsikkere

Referer denne artikel:

APA style: Christian Vinther (14 Dec 2011). Nanoteknologien afhjælper glatte gulve i boligen fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/nanoteknologien-afhjaelper-glatte-gulve-i-boligen-311/

Harvard style: Christian Vinther (2011) Nanoteknologien afhjælper glatte gulve i boligen [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/nanoteknologien-afhjaelper-glatte-gulve-i-boligen-311/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Christian Vinther. "Nanoteknologien afhjælper glatte gulve i boligen" Samling af fag-artikler 14 Dec 2011. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/nanoteknologien-afhjaelper-glatte-gulve-i-boligen-311/>