////

Planlæg din ferie selv og spar penge

Spar penge og få mest ud af din ferie ved at planlægge den selv.

Hvis man kan undværer trygheden i at købe en færdigpakket rejse, så kan man spare rigtig mange penge ved at planlægge sin ferie selv. Det kræver selvfølgelig lidt tid, men i sidste ende er der rigtig mange penge at spare på sine rejse.

Derfor er charterferier dyre

Charterselskaberne booker deres flyrejser lang tid i forvejen, for at sikre sig, at de både har fly og pladser nok til feriesæsonen. Derfor er de nødt til at betale mere for de enkelte pladser og de skal også tjene på dem. Du betaler selvfølgelig også for deres markedsføring, planlægning, guider etc.  

Indledende planlægning

Det første du skal finde ud af er, hvor rejsen skal gå til. Vær specifik med hensyn til hvilket land og by du vil holde ferie i. Det gør det nemmere at finde de billigste billetter og hotelophold. Hvis man har et stramt budget i forhold til rejseudgifter, så kan det være en god ide, at have et alternativ feriemål. Men oftest kan man finde meget billige billetter og ophold.

Brug nettet

Start i god tid. Det gælder ofte om at booke sine flybilletter i god tid, især hvis du skal rejse i feriernes højsæsonen. Jo tættere du kommer på afrejsedagen, jo dyrere bliver billetterne oftest. Nu er det du skal i gang med lidt detektivarbejde. Det er som regel ikke noget der tager mere end en times tid.  Lave en søgning på nettet på ”billige flyrejser”. Og der vil komme en liste af forskellige online rejsebureauer, som hele tiden scanner nettet for fly- og hotelpriser.

Tag ikke det første du finder

Selvom man synes den første rejse man finder, virker billig, så skal man ikke umiddelbart købe den. Man skal kigge på flere online rejsebureauer, da nogle har den samme rejse billigere end andre. Det kommer helt an på, hvilken aftale de har indgået med udbyderen af rejserne. Så brug lidt tid på flere forskellige udbydere og sammenlign priser.

Ting man skal kigge efter

Nogle gange kan prisen varierer alt efter, hvad man søger på, så der er nogle ting man skal prøve af.

  • Er det billigere at købe fly og hotel sammen eller hver for sig?
  • Er der flere lufthavne der, hvor du rejser hen? Og er der forskel i prisen?
  • Er det billiger at booke to enkeltbilletter end en returbillet?
  • Er det billigere at rejse om torsdagen frem for fredag (eller en anden dag)?
  • Skal du betale ekstra for noget? (Bagage, mad på flyet, morgenmad på hotellet etc.) Og gør det ferien dyrere i forhold til et andet tilbud?

Nyd ferien

Nu er det bare at glæde sig til sin ferie, uanset hvor du rejser til. Med denne metode kan du nogle gange spare mere end 50% i forhold at købe en pakkerejse igennem et turistbureau. Det giver måske plads i budgettet til en ekstra ferie eller mulighed for at shoppe mere når du er afsted.

Baggrund

JesperH er redaktør p&a/rTil.com. som er rejsebeskrivelser og rejseoplevleser for rejse/sende. RejserTil.com har en håndfuld frivillige skribenter, der skriver om/er.

/

Tags: ferie, ferieplanlægning, billig ferie, billige rejser

Referer denne artikel:

APA style: JesperH (28 Jan 2014). Planlæg din ferie selv og spar penge fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/planlaeg-din-ferie-selv-og-spar-penge-930/

Harvard style: JesperH (2014) Planlæg din ferie selv og spar penge [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/planlaeg-din-ferie-selv-og-spar-penge-930/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: JesperH. "Planlæg din ferie selv og spar penge" Samling af fag-artikler 28 Jan 2014. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/planlaeg-din-ferie-selv-og-spar-penge-930/>