////

Rengøring, arbejdsmetoder og rengøringsartikler

Alle har prøvet at gøre rent og for nogen er det en fast del af hverdagen f.eks. hvis man arbejder i et rengøringsfirma. Mange ser rengøring som et nødvendigt onde, mens andre ser rengøring som noget afslappende der kan hjælpe med at få bragt god orden i hjemmet eller på arbejdspladen.

Normalt når man taler rengøring, skal man altid bruge rengøringsmidler eller rengøringsartikler i et eller andet omfang alt afhængig af opgavens art. Men som oftest kommer man ikke uden om at skulle bruge en kost, en moppe, en spand, en støvsuger, en støvklud eller andet, ligesom man skal bruge rengøringsmidler som sæbespåner, universalmiddel, sæbe og så videre for at kunne fuldføre opgaven. 

En ting som er vigtig at tage med ind i ligningen, specielt hvis man lever af at rengøre, er ergonomien forbundet med rengøringen så man ikke får varige skader. Ergonomien er noget som blandt andet også er meget vigtigt hvis man arbejder i hjemmeplejen og skal løfte ældre mennesker.

Det er vigtigt at man har de rigtige arbejdsredskaber til formålet og at disse kan indstilles, så man ikke på sigt kommer til skade. Desuden foreligger der klare anbefalinger omkring hvilke type arbejdsredskaber som skal bruges til rengøring af små arealer og store arealer. Eksempelvis anbefales det, at man kun bruger mopper og rengøringsvogn til mindre områder, da det dels vil tage lang tid på større arealer, men også fordi, det kan være skadeligt på større områder at lave for meget manuelt arbejde med moppe eller kost. Her anbefales i stedet at man bruger eksempelvis en gulvvaskemaskine. Faktisk kan tilgængeligheden af en gulvvaskemaskine være et krav til en arbejdsgiver. Og ikke nok med dette - Der er også krav til selve gulvvaskemaskinen i forhold til f.eks. dens højde, således at den er ergonomisk rigtig. 

Endda til brugen af en moppe er der opstillet meget præcise vejledninger for brug. Det kan eksempelvis være, at moppen nemt og hurtigt skal kunne indstilles i længden, så den ikke belaster ryggen.Skaftet på moppen må heller ikke være for tyk, og der er specifikationer omkring hvor skaftet gerne skal være opbygget, så den støtter hænder og håndflader mest muligt.

Altså en ldit større videnskab, når vi taler rengøring på et mere professionelt plan. I et privat hjem er der naturligvis hverken regler eller regulativer, men det er helt op til en selv at sørge for at få de bedste rengøringsmidler og rengøringsartikler og samtidig passe på sig selv.

Hos Linds A/S kan man købe ind af både rengøringsartikler og rengøringsmidler til såvel privatbrug samt til større opgaver i virksomheden, institutioner m.v. 

Baggrund

////

Tags: rengøring, rengøringsartikler, rengøring. markiser, ergonomi

Referer denne artikel:

APA style: igormortis (23 Jul 2013). Rengøring, arbejdsmetoder og rengøringsartikler fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/rengoering-arbejdsmetoder-og-rengoeringsartikler-783/

Harvard style: igormortis (2013) Rengøring, arbejdsmetoder og rengøringsartikler [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/rengoering-arbejdsmetoder-og-rengoeringsartikler-783/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: igormortis. "Rengøring, arbejdsmetoder og rengøringsartikler" Samling af fag-artikler 23 Jul 2013. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/rengoering-arbejdsmetoder-og-rengoeringsartikler-783/>