Sådan vælger du udviklende legetøj til din baby

Udvalget af legetøj til spædbørn er stort og uoverskueligt - ikke mindst for førstegangsforældre, der gerne vil styrke deres barns kognitive og motoriske udvikling. Der kan desuden være stor forskel på kvaliteten af legetøj til de mindste, da det ikke er alt, der er lige hensigtsmæssigt, når det kommer til stimulering af dit barns udvikling.

Hvad er udviklende legetøj?

Udviklende legetøj er babylegetøj, der stimulerer det lille barns medfødte nysgerrighed og lyst til at bruge sine sanser og hele tiden lære nyt. Brugen af redskaber er grundstenen i menneskets udvikling, og derfor er det vigtigt, at barnet fra begyndelsen for brugt og stimuleret alle sine sanser, hvilket legetøj naturligvis er bedst egnet til.

Den store fordel ved og krav til udviklende legetøj er, at det er designet til at udfordre og stimulere det lille barn igen og igen, men ofte målrettet et bestemt alderstrin, fx seks måneders-alderen. Udviklende legetøj har ofte den fordel, at barnet kan finde nye måder at bruge legetøjet på ved nye udviklingstrin. Godt og udviklende legetøj til småbørn er derfor langtidsholdbart (flere måneder), da det så at sige udvikler sig med barnet.

Egnet legetøj fra 0-9+ måneder

Der er ofte store individuelle forskelle på, hvad små børn ønsker at lege med. En type legetøj er uundværligt for nogle børn, mens andre børn er langt mere interesseret i en anden type legetøj. Dog er der en række fællestræk for de forskellge udviklings- og alderstrin, som du kan læse mere om i det følgende. Du kan også læse mere på Mit-Babyudstyr.dk.

Udviklende legetøj til nyfødte skal være kontrastfyldt, helst sort-hvid, da de ikke kan se farver og samtidig er stærkt nærsynede. Dermed stimulerer og udvikler man både synssans og motorik, fordi barnet får noget at fokusere på og række ud efter. Undgå legetøj med høje/ubehagelige lyde. Ved 6 måneders alderen er barnet langt mere mobilt, når det aktivt undersøger verden. Vælg legetøj, det rigtig kan pille ved og undersøge - og gerne med mange detaljer, farver og lyde. Stablelegetøj og puttekasser er fx godt og udviklende legetøj, fordi det også udfordrer hjernen. Ved 9-månedersalderen er dit barn meget aktivt og kravler sandsynligvis, og derfor skal legetøjet helst styrke hånd-øje koordination, motorik og sprog, fx køretøjer i snor.    

    

 

Baggrund

Mit-Babyudstyr.dk giver gode råd om bag guider dig til det bedste børnetøj.&nbs

Tags: legetøj, børn, babyudstyr

Referer denne artikel:

APA style: Chris (23 Aug 2012). Sådan vælger du udviklende legetøj til din baby fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/saadan-vaelger-du-udviklende-legetoej-til-din-baby-539/

Harvard style: Chris (2012) Sådan vælger du udviklende legetøj til din baby [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/saadan-vaelger-du-udviklende-legetoej-til-din-baby-539/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Chris. "Sådan vælger du udviklende legetøj til din baby" Samling af fag-artikler 23 Aug 2012. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/saadan-vaelger-du-udviklende-legetoej-til-din-baby-539/>