////

Sådan vælger man de rette gaveønsker til børn

Når man skal udvælge gaveønsker til sine børn, er det ofte svært som forælder, at finde noget legetøj som både udvikler barnet og som er af en ordentlig kvalitet.

Jeg vil her komme med tips og tricks til hvad du bør kigge efter, når man skal lave ønskesedlen på sit barns vejne.

  • Den første beslutning der skal tages, er om det skal være til udendørs- eller indendørs brug.
  • Hvilken kvalitet forventer man af legetøjet?

Skal det bruges i en kort periode og derefter smides ud, eller ønsker man at legetøjet eventuelt kan gå i arv, og bruges i flere generationer.

  • Hvad skal barnet have ud af legetøjet?

Ønsker man at barnet skal lære og måske udvikle sig med legetøjet, skal legetøjet være til brug alene, med en voksen eller måske med andre børn. Det kunne også være man ville lægge vægt på at legetøjet skal kunne deles mellem flere søskende og dermed være til en blandet aldersgruppe. Man kunne ligeledes tænke på om barnet skal bruge legetøjet til krativ leg, eller om det skal være til fantasifulde lege. 

Vores råd

Vores råd til at udvælge det rette legetøj er følgende:

  1. Ønsk jer legetøj af høj kvalitet. Derved undgår man at ens barn mister lysten til legetøjet og samtidig får en forståelse af materielle forskelle.
  2. Sørg for at have et bredt udvalg af udviklende legetøj, gerne af forskellige materialer på ønskesedlen, således at barnet får en forståelse for forskelle på forkellige materialer. 
  3. Det er vigtigt at sørge for at børn har legetøj der er med til at udvikle, derfor skal man sørge for at barnet har legetøj indenfor følgende katorier: dyr, mennesker, redskaber, og ikke mindst naturting.
  4. Glem ikke at spil også er legetøj, hvor både voksne og børn kan lege sammen, det er en vigtig faktor i børns udvikling at de har kontakt til andre børn og ikke mindst voksne. Samtidig lære de under spil, både at vinde og tabe, samt at nogle er gode til nogle ting, og andre til andre ting.

 

Til slut har vi fundet et link, til en side hvor man kan finde meget mere information om vigtigheden omkring at stimulere børns sanser gennem kreativt og udviklende legetøj, samt et link til en butik med speciale i udviklende legetøj til børn.

Legens betydning for børns udvikling

Køb pædagogisk og udviklende legetøj online

 

 

 

Baggrund

Jeg har lavet denne artikel, da jeg mener det som forælder kan være svært at finde det rette legetøj til sine børn, hvis man samtidig ønsker de skal have mere ud af det, end 'bare' leg.

 

///

Tags: legetøj, kreativt legetøj, udviklende legetøj

Referer denne artikel:

APA style: Peter Pedersen (22 Nov 2011). Sådan vælger man de rette gaveønsker til børn fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/saadan-vaelger-man-de-rette-gaveoensker-til-boern-271/

Harvard style: Peter Pedersen (2011) Sådan vælger man de rette gaveønsker til børn [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/saadan-vaelger-man-de-rette-gaveoensker-til-boern-271/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Peter Pedersen. "Sådan vælger man de rette gaveønsker til børn" Samling af fag-artikler 22 Nov 2011. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/saadan-vaelger-man-de-rette-gaveoensker-til-boern-271/>