////

Skydedør, kaffe og Hifi! Kan du se en forbindelse?

 

Vi ønsker alle lækre detaljer i vores hjem og hvis de samtidig er funktionelle må det betegnes som en regulær win-win situation.

Hvis man er kaffe-entusiast er en lækker kaffemaskine et must. Og gerne i et lækkert design, som skaber en wow-effekt, når der skal brygges til vennerne. Men funktionaliteten er naturligvis mindst ligeså vigtig, ellers udebliver den ønskede effekt.

Hvis man er hifi interesseret gælder nøjagtig det samme på denne front. Et lækkert design fra B&O med en fantastisk bund og diskant er ren øjen- og øreguf.

På samme måde er et lækkert maleri, med den rette belysning, med til at skabe et lukrativt og spændende miljø i boligen. Men en ting der virkelig kan skæmme i denne sammenhæng, er den til enhver tid nødvendige, men sjældent særligt fikse dør. Men der findes en genial løsning; nemlig en skydedør!

En skydedør er, foruden at være funktionel, en delikat måde at skabe rum på en funktionel og pladsbesparende måde. Ud over at man ikke skal have 1 m2 friplads for at kunne åbne og lukke en normal dør, frigiver en skydedør også vægplads, til eksempelvis et lækkert maleri.

Det er naturligvis lettere at tænke en skydedør ind i et nyt hus, som ligger på tegnebordet. Men det er faktisk også ofte muligt at installere en skyderdør i et eksisterende hus. Er man i gang med et renoveringsprojekt, handler det om at lave en tykkere væg. Det vil sige at man bygger en kassette for en skydedør i form af en indbygningskarm. Alternativt kan man montere en rulleskinne og lade døren løbe på den ”døde” side. Her tænkes der på at skydedøren med fordel kan køre i eksempelvis gangen, fremfor inde i rummet. 

En leverandør af skydedøre kunne være tldoors.dk (http://www.tldoors.dk/skyded%C3%B8re/52/), som også leverer en lang række nyttige informationer, samt har en kompetent online support, hvis du har spørgsmål

I realiteten er montering af en skydedør, ikke anderledes end man ofte skal tænke en ny vandinstallation ind for den nye kaffemaskine eller det amerikanske køleskab.  På samme måde bør man rille tomrør ind for skjulte kabeltræk til hifi.

Sidder din arkitekt og tegner på dit nye hus lige nu, så bed ham overveje muligheden for at integrere skydedøre hvor det er muligt, så du får et langt mere indretningsvenligt hus.

Vi ønsker alle lækre detaljer i vores hjem og hvis de samtidig er funktionelle må det betegnes som en regulær win-win situation. Hvis man er kaffe-entusiast er en lækker kaffemaskine et must. Og gerne i et lækkert design, som skaber en wow-effekt, når der skal brygges til vennerne.

Men funktionaliteten er naturligvis mindst ligeså vigtig, ellers udebliver den ønskede effekt. Hvis man er hifi interesseret gælder nøjagtig det samme på denne front. Et lækkert design fra B&O med en fantastisk bund og diskant er ren øjen- og øreguf.

På samme måde er et lækkert maleri, med den rette belysning, med til at skabe et lukrativt og spændende miljø i boligen. Men en ting der virkelig kan skæmme i denne sammenhæng, er den til enhver tid nødvendige, men sjældent særligt fikse dør. Men der findes en genial løsning; nemlig en skydedør!

En skydedør er, foruden at være funktionel, en delikat måde at skabe rum på en funktionel og pladsbesparende måde. Ud over at man ikke skal have 1 m2 friplads for at kunne åbne og lukke en normal dør, frigiver en skydedør også vægplads, til eksempelvis et lækkert maleri. Det er naturligvis lettere at tænke en skydedør ind i et nyt hus, som ligger på tegnebordet. Men det er faktisk også ofte muligt at installere en skyderdør i et eksisterende hus.

Er man i gang med et renoveringsprojekt, handler det om at lave en tykkere væg. Det vil sige at man bygger en kassette for en skydedør i form af en indbygningskarm. Alternativt kan man montere en rulleskinne og lade døren løbe på den ”døde” side. Her tænkes der på at skydedøren med fordel kan køre i eksempelvis gangen, fremfor inde i rummet. 

En leverandør af skydedøre kunne være tldoors.dk, som også leverer en lang række nyttige informationer, samt har en kompetent online support, hvis du har spørgsmål.

I realiteten er montering af en skydedør, ikke anderledes end man ofte skal tænke en ny vandinstallation ind for den nye kaffemaskine eller det amerikanske køleskab. På samme måde som man bør rille tomrør ind for skjulte kabeltræk til hifi.

Sidder din arkitekt og tegner på dit nye hus lige nu, så bed ham overveje muligheden for at integrere skydedøre hvor det er muligt, så du får et langt mere indretningsvenligt hus.

 

Baggrund

///

Tags: skydedør, indretning, funktionalitet

Referer denne artikel:

APA style: jens b (11 Apr 2012). Skydedør, kaffe og Hifi! Kan du se en forbindelse? fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/skydedoer-kaffe-og-hifi-kan-du-se-en-forbindelse-433/

Harvard style: jens b (2012) Skydedør, kaffe og Hifi! Kan du se en forbindelse? [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/skydedoer-kaffe-og-hifi-kan-du-se-en-forbindelse-433/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: jens b. "Skydedør, kaffe og Hifi! Kan du se en forbindelse?" Samling af fag-artikler 11 Apr 2012. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/skydedoer-kaffe-og-hifi-kan-du-se-en-forbindelse-433/>