////

Tæpper og deres funktioner

Tæpper er med til at binde rum bedre sammen. De skaber hygge og så kan de være yderst praktiske til at holde skidt og snavs væk fra din bolig. Tæpper har mange funktioner og alt efter hvilket rum de placeres i har de ofte også forskellige gøremål. Et tæppe i entreen har f.eks. en sammen formål som en dørmåtte.

For at hjælpe dig lidt på vej med at finde det rette tæppe har vi skrevet en lille guide til tæpper i de forskellige rum. Forhåbentligt kan du bruge guiden til at blive klogere på, hvilke tæpper du skal have og hvor du skal placere de forskellige tæpper henne, så du får størst mulig glæde af dem.

Tæpper til indgangspartiet/ bryggerset
Først og fremmest er formålet, at de skal holde skidt og snavs ude. Derfor kalder vi dem også for dørmåtter. De er placeret foran indgangspartiet, så man kan tørre skoene af, inden man træder ind i hjemmet. De er lavet af et praktisk materiale, som kan holde til den store brug. Derudover er det en god ide, at vælge en farve som ikke er sart. En dørmåtte bliver hurtig beskidt og derfor er det bedste at købe en måtte der har mørke nuancer. Jo mørkere, næsten desto bedre.

Da de hurtigt bliver beskidte er det vigtigt at man ofte støvsuger og eventuelt vasker dem, hvis de kan holde til det. På den måde har man altid en flot indgang til sit hjem.

Tæpper til entreen
Særligt i lejligheder benytter man lange løbere til gangen, da de ofte er aflange og smalle. Et smalt rum er svært at indrette, så det bliver hyggeligt. Derfor skaber tæpper til entreen også hygge. De samler rummet og får det til at fremstå som en enhed i stedet for et rum med flere forskellige ideer og indretninger.

Tæpper til stuen
Den normale placering af et tæppe i stuen er under spisebordet eller stuebordet. Her bruger man det til at samle rummet, så det fremstår mere som en helhed. Derudover er det med til at skabe hygge. Om vinteren har det også den funktion, at det kan være rart at gå på, når resten af gulvet er lidt koldt.

Vi tilbringer en stor del af vores tid i stuen og derfor er et stort tæppe også med til at beskytte vores gulv mod hakker og generel slidtage. Til gengæld er det også mere udsat for pletter fra mad og lignende.

Tæpper til soveværelset
Det er også meget normalt at have et tæppe i soveværelse, som kan være med til at skabe et mere hyggeligt rum. Det bliver ofte placeres under sengen, så man slipper for at sætte sine bare fødder på et koldt gulv, når man står op om morgenen.

Husk at rengøre og lufte dine tæpper ofte, så de holder sig rene og pæne!

Baggrund

Interesse for indretning, m&osla/kunst. Skriver om lidt af hvert indenfor hjemmet og hav//

Tags: Tæpper, Måtter, Gulvtæpper

Referer denne artikel:

APA style: Ukendt (02 Aug 2012). Tæpper og deres funktioner fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/taepper-og-deres-funktioner-525/

Harvard style: Ukendt (2012) Tæpper og deres funktioner [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/taepper-og-deres-funktioner-525/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Ukendt. "Tæpper og deres funktioner" Samling af fag-artikler 02 Aug 2012. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/taepper-og-deres-funktioner-525/>