Telte til familier - sådan vælger du det rigtige familietelt

Udendørsferie i det fri er en af de aktiviteter, som alle folk i husholdningen, både børn og voksne kan lide. 

I den situation er du måske på udkig efter nogle gode familietelte. Der er to veje du kan gå så. Man kan vælge at gå ud at købe et højkvalitetstelt, som vil holde i mange år fremover. Hvis man køber et telt af meget høj kvalitet kan det let holde resten af livet.

Man kan også vælge at gå i en anden retning og vælge at købe et billigere telt. De billige telte giver rigtig mange features og plads til prisen. Pas dog lidt på. Ofte er de ikke særlig slidstærke og går hurtigt i stykker.

Husk også at tjekke vandsøjletrykket, da de billige telte nogle gange er lavet af dårlige materialer, der ikke er særligt vandtætte.

Vandsøjletryk kan være vanskeligt at vurdere. Stof kan aldrig være 100% vandtæt, men hvis vandsøjletrykket kommer over 20.000 millimeter, vil det næsten altid i praksis være vandtæt. Til gengæld for det høje vandsøjletryk, vil stoffet enten være utrolig tungt eller meget lidt åndvart. Begge ting er dårlige egenskaber i et telt.

Et telt der er lavet af en meget tung type stof, vil være svært at flytte og fylde utrolig meget når det bliver pakket ned. Hvad der er endnu værre er hvis man benytter en type stof der ikke er åndbar. Så ender man med et telt, hvor der bliver klamt og fugtigt at sove inden i.

Telte har som regel et vandsøjle llem 1.000 millimeter og 6.000 millimeter. De helt billaltelte har ofte et meget lavt vandsøjletryk. De kt ikke anbefales til andet end sommerens festivaler. De gode de kendte mærker som Fjällräven og helsport har ofte meget højt vandsøjletryk.

Når du er ude at se på familietelte, kan du godt blive en smule forbløffet over hvor store teltene ser ud. Lad dig dog ikke snyde, for når man er på tur er det virkelig lækkert at have lidt ekstra plads i teltet. Det kan blandt andet være en god idé at gå efter et telt, hvor der er et stort opholdsrum. Så har man mulighed for at sidde indenfor og hygge sig i dårligt vejr. Det er i øvrigt altid dejligt at have mulighed for at opbevare sine ting.

En anden detalje der er værd at kigge på er vinduer. Når man er på teltferie, lever man meget i harmoni med naturen og så er det rart at vågne op når solen står op.

Baggrund

Mathais elsker friluftslivet. Det kommer blandt andet til udtryk i hans store passion som er lystfiskeri.

Tags: camping, telt, ferie, udendørsferie

Referer denne artikel:

APA style: Mathias (14 Apr 2012). Telte til familier - sådan vælger du det rigtige familietelt fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/telte-til-familier-saadan-vaelger-du-det-rigtige-familietelt-439/

Harvard style: Mathias (2012) Telte til familier - sådan vælger du det rigtige familietelt [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/telte-til-familier-saadan-vaelger-du-det-rigtige-familietelt-439/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Mathias. "Telte til familier - sådan vælger du det rigtige familietelt" Samling af fag-artikler 14 Apr 2012. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/telte-til-familier-saadan-vaelger-du-det-rigtige-familietelt-439/>