////

Undgå vinterdepressioner - 5 gode råd

Regn, kulde og blæst kan kvæle arbejdsglæde og godt humør hos enhver. Symptomerne på en vinterdepression viser sig typisk i vintermånederne, hvor det kan være svært at komme op om morgenen, humøret svinger op og ned, og man kan have svært ved at sove om aftenen.

Vinterdepressioner/vintertræthed kan være en hård omgang, men heldigvis findes der måder, hvorpå du kan minimere risikoen for at blive ramt af "syndromet". Her følger 5 gode råd til at undgå vintertræthed.

1. Hold kroppen i gang

Selvom det er koldt udenfor, kan det være en god ide at løbe en tur et par gange om ugen. Kroppen har godt af at blive holdt i gang, og hvis ikke du har adgang til fitness- eller wellnesscenter, er løb eller cykling ligeså fint. Den friske luft har desuden også en positiv virkning på vintertræthed.

2. Spis sundt

Kosten er et vigtigt element, når man taler om sundhed og vægttab, men rent faktisk spiller den også en rolle, når man vil undgå vintertræthed. Spiser du rigtigt, og holder kroppen i balance, vil der være længere mellem de sure stunder, end hvis du spiser forkert.

3. Undgå at fryse

Det virker banalt, og dette punkt kan måske ses som en løftet pegefinger. Ikke desto mindre er der rigtig mange danskere, som ikke forstår at klæde sig godt på, når det er koldt udenfor. Sidder du og fryser på arbejdet, har du lettere ved at blive irritabel, og det duer selvfølgelig ikke.

4. Opsøg lyset

Det lyder måske som et citat fra en dårlige dramaserie, men rent faktisk bør du opsøge lys af enhver art, hvis du vil slippe for vintertræthed. Der er delte meninger om at gå i solarium, og jeg skal ikke gøre mig klog på, om det er sundt eller ej. Jeg ved dog, at lys ofte er kilden til et godt humør, og derfor bør du altid sørge for, at der er godt med lys i de rum, du befinder dig i.

5. Leg at det er sommer

Mit sidst - og bedste - råd er, at du skal forestille dig, at det er sommer. Du skal selvfølgelig ikke trække i shorts og t-shirt, når det er koldt udenfor. I stedet bør du måske købe shorts og t-shirt, parasol, havemøbler, kul eller lavasten til grillen, solbriller etc. Det henleder tankerne på ferie, sommer og godt humør.

Baggrund

/////

Tags: vinter, humør, depression, træthed, tag

Referer denne artikel:

APA style: Anker Andersen (24 Jan 2012). Undgå vinterdepressioner - 5 gode råd fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/undgaa-vinterdepressioner-5-gode-raad-363/

Harvard style: Anker Andersen (2012) Undgå vinterdepressioner - 5 gode råd [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/undgaa-vinterdepressioner-5-gode-raad-363/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Anker Andersen. "Undgå vinterdepressioner - 5 gode råd" Samling af fag-artikler 24 Jan 2012. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/undgaa-vinterdepressioner-5-gode-raad-363/>