////

6 fejl du kan lave som teamleder

1. Tro at hele dit hold forstår og accepterer team målene

Problem: Hvornår har du sidst tjekket at dit team forstod de gennerelle målsætninger og deres egen rolle i at opnå de målsætninger? Teams er skabt af individerne og med mindre alle individerne er med på de grundlæggende beskeder, så vil der altid være kræfter der trækker teamet i forskellige retninger.

Potentiel løsning: Afhold møder med individer, grupper, hele teams og spørg dem hvad de tror deres mål er.

2. Tro at dit team-navn ikke gør en forskel

Problem: Dit navn er en del af din identitet. Sådan er det også med teams. Kald et team Klager Højlydt, og det vil de gøre. Teams skal brandes på en måde som de finder acceptable og ideelt set vil give et positivt image over for de eksterne folk som skal være i dialog med teamet.

Potentiel løsning: Lav en team-branding øvelse. Spørg omkring opfattelse af teamet som det er og hvad der skal ændres. Gør teamet og teamets image til et sted man vil aspirere til at arbejde i.

3. At lade den sidste person der tilgik teamet blive trænet af den forrige person som tilgik

Problem: Nogensinde hørt om en kinesisk hvisker? Alle har deres egen fortolkning på instruktioner og hvis træningen er lavet af en forskellig hver gang, så vil beskeden om hvordan arbejdet skal laves højest sandsynligt også blive ændret. At træne nogen til at udføre deres arbejde ordentligt skal gøres af nogen der forstår jobbets målsætninger og teamets formål. Hvis man ikke tager højde for de beskeder som folk modtager i de tidlige dage på jobbet betyder at bad practice bliver spredt og forankret.

Potentiel løsning: Vær altid involveret i nogle aspekter af træningen og gør træningen en del af nogen jobbeskrivelse.

4. Teams skal styres

Problem: High performance teams har en klar forståelse af retning, men de behøver ikke at blive styret. Der skal være checkpoint/gates under vejs, men ikke i en sådan udstrækning at de forstyrrer teamets performance.

///

Potentiel løsning: Sæt nogle fair performance mål for teamet inklusiv en måde at måle og belønne opgaverne som bliver udført godt.

5. Teams som ser ud til at være ok på overfladen er ok

Problem: Alle gode ledere bør være opmærksom på underliggende problemer i deres teams og finde måder hvorpå man kan tackle dem inden de bliver til større problemer. At ignorere problemer ofte betyder at de gro sig last under overfladen og modarbejde teamets fremgang.

Potentiel løsning: Opbyg troværdighed med dit tem, en af gangen hvis nødvendigt. Team medlemmer skal ikke nødvendigvis kunne lide hinanden, men de skal respektere hinanden. Sørg for at respekt er en af værdierne i dit team.

6. Team lederen er klogere end teamet

Problem: Gode team ledere ved hvornår man skal lytte til sit t/edlemmer arbejder dag ud og dag ind og deres meninger er vitale for teamets even til at opnå sine mål. Som team leder skal du acceptere team medlemmernes meninger og holdninger og i givet fald ha/.////////

Potentiel løsning: Opret en lyttepost - en proces for at tillade dit team at give vitale informationer omkring operationen,projektet, produkter, kunderne - eller helt andre ting - så du kan reagere på det.

 

Baggrund

Tags: teambuilding, teams, lederskab

Referer denne artikel:

APA style: (16 Dec 2009). 6 fejl du kan lave som teamleder fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/6-fejl-du-kan-lave-som-teamleder-41/

Harvard style: (2009) 6 fejl du kan lave som teamleder [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/6-fejl-du-kan-lave-som-teamleder-41/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: . "6 fejl du kan lave som teamleder" Samling af fag-artikler 16 Dec 2009. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/6-fejl-du-kan-lave-som-teamleder-41/>