Udviklingen af teambuilding

Når virksomheder forsøger at forbedre produktiviteten på kontoret i disse dage er det ofte at de forsøger at bestille en teambuilding arrangement. Mærkeligt nok har det ikke altid været sådan og teambuilding er et begreb, der oprindeligt kom fra De Forenede Stater.

Selv om der er forskellige former for teambuilding begivenheder som har fundet sted i årenes løb er det ikke før i 1990'erne der blev vedtaget den mere almindelige form for teambuilding, som vi alle er vant til i disse dage. Det involverer at hele holdet/virksomheden tager tid væk fra kontoret for at arbejde på en række spørgsmål eller problemer med henblik på oprettelse af vækst og udvikling inden for den enkelte og virksomheden som helhed.

De fleste af disse begivenheder følge en lignende format ved at fjerne folk fra deres normale kontormiljøer og placere dem i et beskyttet miljø, hvor de så bliver ført igennem en række tests og spil, for at fremme følelsen af at arbejde som et team og udvikle færdigheder som individer. Der har været en række store succeser med dette format, og mange enkeltpersoner, der normalt er stille, tilbageholdende og genert på kontoret udvikler nye færdigheder, der hjælper til gavn for selskabet som helhed.

Men ligesom alt andet, skal formatet for teambuilding være frisk, spændende og underholdende for de personer, der deltager i begivenhederne. Folk skal vide, at når de skal på et teambuilding arrangement, at de vil lære noget nyt. De fleste mennesker har været igennem flere teambuilding arrangementer i løbet af de sidste ti år, og hvis jeg er ærlig, jeg har ikke set en masse variation i det format, som virksomheder bruger til at motivere og skabe vækst i deres personale.

Heldigvis findes der en række selskaber derude, der har påtaget sig at udvikle sig i form af teambuilding struktur. Med den mængde af begivenheder, som vi har til vores rådighed disse dage er der virkelig ingen grund til, at disse selskaber bør ikke eksperimentere med nye arrangementer og ting.

Baggrund

Tags: teambuilding aktiviteter, teams, teamwork

Referer denne artikel:

APA style: Crashpilot (17 Nov 2011). Udviklingen af teambuilding fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/udviklingen-af-teambuilding-59/

Harvard style: Crashpilot (2011) Udviklingen af teambuilding [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/udviklingen-af-teambuilding-59/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Crashpilot. "Udviklingen af teambuilding" Saml-artikler 17 Nov 2011. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/udviklingen-af-teambuilding-59/>