////

Sjove teambuilding øvelser der virker hver gang

I det professionelle arbejdsliv bliver folk ofte bedt om at arbejde sammen i teams. For at få et team til at opnå et højere performance niveau skal de arbejde godt sammen. At have et team til at deltage i teambuilding øvelser vil hjælpe dem med at bliver rystet sammen hurtigere og opnå et højere performance niveau hurtigere. Her er der nogle få teambuilding ideer som virker hver gang.

Når du har et nyt team skal du arbejde forsigtigt. Der kan være mange talentfulde individer, men de er stadig kun det; individer. Hvad du har brug for er at hjælpe hver person med at komme ud af sin skal og interagere med de andre team medlemmer. Det er faktisk nemmere sagt end gjort. Det er den menneskelige natur at være forsigtig når man møder nye mennesker. Derfor er det du har brug for at få teamet til at slappe af. Og der er en masse forskellige teambuilding øvelser som effektivt kan hjælpe med det.

Før du kan lave effektiv teambuilding skal du lave nogle øvelser der bryder isen og få teamet til at lære hinanden bedre at kende. Det er her en isbryder øvelse kan være effektiv.

Hvem er jeg? - Lav et navne-skilt til hver deltager, og lad det ikke være deres normale navn, men navnet på en berømt person. Når teamet samles, så lad ikke deltagerne se navneskiltet, men få istedet en anden til at sætte det på ryggen af hver person. Når deltagerne samles, så skal de deles op i små grupper. Hver person får lov at spørge om spørgsmål for at lære hvem de er. Det kan kun være spørgsmål som kan blive svaret med Ja eller Nej. De kan blive ved med at spørge indtil de får et Nej fra alle i gruppen. På det tidspunkt skal de forlade gruppen og gå over til en anden gruppe for at fortsætte med at stille spørgsmål. Sørg for at øvelsen kun tager ca. ti minutter.

Når isen er brudt i gruppen, så kan man starte med rigtige teambuilding øvelser. De er mere leg eller faktiske øvelser. Faktiske teambuilding øvelser har til mål at markedsføre en større forståelse iblandt team-deltagerne så teamet lærer at arbejde og tænke sammen. Nogle populære teambuilding øvelser er beskrevet nedenfor:

Minefelt - I denne øvelse er en person bundet for øjnene og skal finde vej igennem et sted hvor der er forskellige ting spredt ud over området, og personen skal finde igennem uden at støde på nogle af tingene. Personen guides at en anden person fra teamet og skal "kommandere" hvad personen skal gøre. Det er en god øvelse der fremmer kommunikationsevnen imellem medlemmerne.

///

Zoom - I denne populære teambuilding øvelse skal hvert team medlem have et billede, og sammen skal de skabe en sammenhængende historie ud fra indholdet på billederne. Ingen af team-medlemmerne må kigge på de andres billeder. Det er igennem beskrivelse givet af hvert teammedlem som hisoterien skal formes. Det er åbentlyst at der skal være et højt niveau af fælles forståelse og klar kommunikation for at denne øvelse skal lykkedes. Dette er præcis hvad zoom-øvelsen skal stimulere; bedre kommunikation i et team. I slutningen af en given periode så skal teamet præsentere den historie de har skabt ud fra billederne.

Teambilding øvelser lærer ikke kun teamet hvordan de skal arbejde mere effektivt, men giver dem også en chance for at skabe personlige bånd. En effektiv teambuilding session vil forøge interaktionen imellem medlemmerne, og giver dem et bedre arbejdsmiljø hvor holdet får opgaverne udført.

Baggrund

Tags: teambuilding, teambuilding øvelser, teams

Referer denne artikel:

APA style: (11 Apr 2011). Sjove teambuilding øvelser der vi/ang fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/sjove-teambuilding-oevelser-der-virker-hver-gang-39/

/////////

Harvard style: (2011) Sjove teambuilding øvelser der virker hver gang [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/sjove-teambuilding-oevelser-der-virker-hver-gang-39/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: . "Sjove teambuilding øvelser der virker hver gang" Samling af fag-artikler 11 Apr 2011. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/sjove-teambuilding-oevelser-der-virker-hver-gang-39/>