////

Hvor meget betyder energimærkningen?

Når du skal ud og investere i hårde hvidevarer, tænker du måske ikke meget over energimærkningen. Men dette er en fejl. Det kan godt være at det koster lidt ekstra, men på den lange bane sparer du mange penge.

Derudover er det oftes sådan at jo dårligere energimærkningen er, jo billigere er produktet, og det får måske nogle til at købe de billige.

Det er dog ikke altid den smarteste løsning. Selvom et godt energimærke køleskab måske er dyrere end et dårligt, så kan det godt betale sig i længden. En hvidevare med dårlig energimærkning, bruger meget mere strøm og er derfor dyrere i drift, så de penge du bruger ekstra på en hvidevare med god energimærkning har hurtigt tjent sig ind igen.

Derudover er et en hvidevare med et god energimærkning også meget mere miljøvenlig.

For vaskemaskiner, opvaskemaskiner, ovne, komfurer og tørretumblere er de A-mærkede de mindst energiforbrugende

For køleskabe, fryseskabe, køle/fryseskabe samt kummefrysrer A++ bedst og A+ er næstbedst

Det er dog ikke tilstrækkeligt at kigge på det alene. Selvom begge apparater er mærket med A, kan det ene godt være billigere i drift end det andet. For at gennemskue dette skal du også kigge på selve tallene på energimærket.

Vil du være rigtig miljørigtig, så bør du også kigge efter de kendte miljømærker, såsom Svanen, Blomsten m.fl., som indikererer, at det er én af de mest miljøvenlige produkter.

Du kan altså både spare penge i længden og få et bedre kvalitetsprodukt, hvis du bruger en smule flere penge og køber en hvidevarer med en god energimærkning. Derudover skåner du miljøet, så det må siges at være bedst for alle parter at købe energirigtigt.

Baggrund

Hos billige hvidevarer, køleskab, hvidevarer, energimærke, energimærkning

Referer denne artikel:

APA style: Charlotte Madsen (17 Feb 2012). Hvor meget betyder energimærkningen? fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/hvor-meget-betyder-energimaerkningen-386/

Harvard style: Charlotte Madsen (2012) Hvor meget betyder energimærkningen? [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/hvor-meget-betyder-energimaerkningen-386/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Charlotte Madsen. "Hvor meget betyder energimærkningen?" Samling af fag-artikler 17 Feb 2012. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/hvor-meget-betyder-energimaerkningen-386/>