////

Sofabordet – den moderne nødvendighed

I størstedelen af de danske hjem, er der et sofabord. Både fordi det er praktisk at have et bord ved hånden, når man slænger sig i sofaen, og fordi det på en eller anden facon bare er blevet normen at have et sofabord.

 

Men sofaborde er – heldigvis! – langt fra ens. De findes i et utal af varianter, og det kan måske endda ende med at blive helt svært at vælge et nyt.

 

Overvejelser omkring sofabordet

Før du køber et nyt sofabord, er det fornuftigt at se på hele din dagligstue som en helhed. Hvordan ser der ud, hvordan har du det, når du er i rummet, og hvordan vil du gerne have det? Hold fast i den følelse, når du går på jagt efter det nye bord.

 

Ud over at tænke i sofabordets form og størrelse, bør du også tænke over, hvilket materiale det skal være lavet i. Et sofabord i lyst træ kan bringe noget naturligt og nordisk ind i boligen, mens et sofabord i glas og stål kan tilføje et moderne og stramt designmæssigt look. Plast, metal og øvrige materialer signalerer noget helt tredje – men det vigtige er, hvad du vil have stuen til at signalere.

 

Lavt eller højt sofabord?

Højden på sofaborde kan også variere. Igennem en årrække har det været populært med de meget lave sofaborde, der næsten var placeret direkte på gulvet. Tendensen viser nu, at der er begyndt at komme lidt mere højde i sofabordene, men vi taler stadig omkring knæhøjde. Det ville også se mærkeligt ud, hvis sofabordet var væsentligt højere end sofaens siddehøjde, så sofaen sætter en helt naturlig grænse for, hvor højt sofabordet må være.

 

Tænk over, hvordan du vil bruge sofabordet. Er det primært til ’pynt’, eller vil du bruge det meget til at sidde og spise ved, for eksempel? Er sidstnævnte tilfældet, vil det være fornuftigt at vælge en høj model. Det kan også være, at du helst vil bruge sofabordet som en form for ’puf’, du kan smide benene op på i tide og utide. I givet fald kan det være klogt at gå efter en lidt lavere model.

 

Nyt eller gammelt sofabord?

Hvorvidt dit sofabord skal være brugt eller fabriksnyt, er op til dig og din økonomi. Går du efter et klassisk sofabord i gode, gedigne materialer, kan det godt betale sig at købe brugt – og så er du på det nærmeste garanteret et sofabord, der holder en livstid. Du kan også være heldig at finde nyere sofaborde på brugtmarkedet, men se dig for – nogle gange vil prisen (og standen) gøre, at det bedre kan betale sig at købe fra nyt – for eksempel på nogle af de webshops, der har specialiseret sig i at sælge møbler til køkken og dagligstue.

Baggrund

////

Tags: sofaborde, sofaer, stue, boligindretning

Referer denne artikel:

APA style: Kalle (06 Nov 2013). Sofabordet – den moderne nødvendighed fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/sofabordet-den-moderne-noedvendighed-871/

Harvard style: Kalle (2013) Sofabordet – den moderne nødvendighed [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/sofabordet-den-moderne-noedvendighed-871/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Kalle. "Sofabordet – den moderne nødvendighed" Samling af fag-artikler 06 Nov 2013. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/sofabordet-den-moderne-noedvendighed-871/>