////

Styr på ryggen med de rette møbler

De fleste af os sidder ned mange timer om dagen, så det er vigtigt at have nogle gode møbler, som giver god støtte og ergonomisk form til at støtte ryg og lænd. Der er mange faktorer man kan tage op til overvejelse, når det gælder ergonomi, og kontorstolen er bestemt en af dem.

Håg Futu (med armlæn) er en af de kontorstole, som giver en god støtte til hele kroppen. Den har et godt afstemt sæde, som er rigtigt vinklet ift. ryggen på stolen. Jeg har læst lidt inde på Hag.no, hvor firmaet bag Futu forklarer lidt omkring tankerne bag designet og ergonomien. Kroppen er ikke lavet for at sidde stille, og derfor er det en udfordring, at lave en stol som alligevel er sund at benytte, i flere timer ad gangen.

Der er hentet inspiration fra den holdning man har når man ridder på hest. Ryggen er rank, og der er god støtte fra benene, som sidder i stigbøjlerne. Det gode afsæt i benene er vigtigt, og det bidrager til en god støtte gennem kroppen, som forankres helt ned i anklerne. Du kan læse mere om inspirationen fra hesterytterens ergonomi her.

 

Mulighed for at bevæge kroppen

Det er således vigtigt at man kan bevæge sig i løbet af arbejdsdagen, så kroppen ikke fastfryser i nogle bestemte mønstre og holdninger. Det er vigtigt at røre sig, og her kan Håg Futu stolen hjælpe, da den har et hav af indstillingsmuligheder, så man kan læne sig tilbage, læse sig frem, strække ryggen ud, hvile armene på armlæn etc.

Det giver et flow i kroppen, som er godt, og som bidrager til en sund arbejdsdag på kontoret. Hele tiden er der en sund vinkel mellem ryg og bagdel og lår, således at der ikke overbelastes i lænd og ryg. Kontorstole er efterhånden lavet i uendeligt mange designs og varianter, men af og til sker det med design at man rammer noget universelt, som det er sket med Håg modellerne. Capisco 8106 er en anden klassiker, som også er blevet en standard på mange kontorer i hele Europa.

Håg kontorstole med armlæn

Armlæn er en god mulighed for at hvile armene af og til, og bare lige sidde og slappe af i kroppen. De fleste af os hører musik under arbejdet, da de åbne kontormiljøer kan gøre det vanskeligt at koncentrere sig, og så er det rart nogle gange lige at hvilke kroppen, og læne sig godt tilbage i stolen, og hvile armene.

Der er mange muligheder for at gøre dette med håg stolene, da de har masser af indstillinger, som kan bruges til at tage en lille slapper midt i arbejdsdagen.

Den afbalancerede bevægelsesmekanisme er unik for Håg kontorstole, og forkanten af sædet vipper lidt op, når du læner dig bagover. Det er godt for holdningen og ergonomisk set er det en lille genistreg, som man ikke finder hos andre producenter. Det bidrager til bedre blodcirkulation, og skaber dermed større arbejdsglæde.

Her finder du alle Håg stole. Holmris er en af Danmarks ældste forhandlere af kontostole, og kan give dig solid rådgivning og en god handel.

Baggrund

Jeg skriver og arbejder med k/sh;bler, og netop ergonomi er et emne som optager mig/lv har haft lidt rygproblemer, da jeg i en årrække sad/ned på dårligt møblement.

/////

Tags: håg, kontorstole, ergonomi, siddestilling, ryg, sundhed, ergonomiske kontorstole, møbler

Referer denne artikel:

APA style: mysteryshopper (14 Jun 2013). Styr på ryggen med de rette møbler fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/styr-paa-ryggen-med-de-rette-moebler-768/

Harvard style: mysteryshopper (2013) Styr på ryggen med de rette møbler [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/styr-paa-ryggen-med-de-rette-moebler-768/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: mysteryshopper. "Styr på ryggen med de rette møbler" Samling af fag-artikler 14 Jun 2013. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/styr-paa-ryggen-med-de-rette-moebler-768/>