////

Hvordan kan jeg registrere et domæne

Hvad skal jeg helt konkret gøre, hvis jeg ønsker at foretage en domæneregistrering?

Skal du foretage en domæneregistrering, så skal du som det allerførste finde en udbyder af domæner, hvor du kan registrere dit domæne. For at det kan lade sig gøre at lave en registrering af et domæne, så er du nødsaget til at være indstillet på, at det ikke er 100% sikkert, at du kan få lige præcis det domæne, som du ønsker dig.

Som regel vil der nemlig være rift om de gode ledige domæner, og derfor kan du godt opleve, at du vil være nødsaget til at vælge et alternativ domænenavn, som er en lille smule anderledes end det, som du havde i tankerne. Når du har fundet et godt domænenavn, så skal du ganske enkelt bare bestille det ved hjælp af dit betalingskort på en domæneudbyders hjemmeside på samme måde, som hvis du skulle købe noget i en webshop. Når du har betalt for dit domæne, så vil dit nyregistrerede domæne efter et stykke tid blive aktivt. Dernæst kan du gøre brug af det til din hjemmeside.

Hvis jeg laver en domæneregistrering, hvor lang tid har jeg så ret til at have det pågældende domæne, som jeg registrerer?

Som udgangspunkt har du et domæne fra den dag du registrerer det og så i et helt år frem. Hvis du efter det første år er gået ønsker at forlænge, så kan dette sagtens lade sig gøre. Det er en rigtig god idé, at du sørger for at forny dit domæne i god tid, hvis du ønsker at have det samme domænenavn på længere sigt.

Hvis du vælger at godt domænenavn, så vil der nemlig med meget stor sandsynlighed også være andre, som godt kunne tænke sig at få fingrene i netop det domæne, som du har registreret. For at du kan være på den sikre side, så kan det derfor altid anbefales, at du sørger for at få fornyet dit registrerede domæne i god tid, så du er sikker på, at du har det på et senere tidspunkt. Sørger du ikke for at gøre dette, så forelægger risikoen for, at dit domæne kan blive stjålet af en anden, som også er interesseret i at få netop det domæne, som du har.

Har jeg mulighed for at forlænge mit domæne i mere end et år, hvis jeg eksempelvis gerne vil have det i 5 år frem?

///

Hvis du gerne vil have dit domæne i et længere stykke tid frem, så kan det være en god idé at sørge for at forlænge dit domæne i god tid. Du skal nemlig huske på, at hvis du har et attraktivt domæne, så vil der som regel også være rift om at få det. Samtidig er der også en del domæneudbydere, som tilbyder såkaldt ”overvågning” af domæner. Det vil sige, at man har mulighed for at modtage en e-mail, hvis der er et domæne, som man gerne vil have, som løber ud. På den måde kan man hurtigt risikere, at der er en anden, som overtager ens domæne pludseligt, hvis man ikke sørger for at sikre sig, at det bliver forlænget i ordentlig tid. Du skal derfor altid sørge for at forlænge dit domæne i god tid, så du er sikker på, at du kan have det i flere år frem, hvis du ønsker det. Det vil eksempelvis være oplagt, hvis du driver en virksomhed eller en webshop.

Er det nemt selv at lave en domæneregistrering, eller skal jeg selv?

Ja, hvis du gerne selv vil registrere et domæne, som du kan gøre brug af på din hjemmeside, så kan dette gøres ganske let og enkelt. At registrere et domæne er nemlig ikke svært, og det tager faktisk heller ikke særlig lang tid. Du skal i princippet bare finde en udbyder af domæner, og så skal du inde på udbyderens hjemmeside se, om det domæne, som du gerne vil have, er ledigt. Det er en selvfølge, at domænet skal være ledigt, før du har mulighed for at gøre brug af det. Når du har fundet et domæne, som er ledigt, så skal du efterfølgende blot sørge for at betale for dit domæne. Herefter skal du vente i lidt tid, inden du har mulighed for at tage dit nye domæne i brug. Når man har købt et domæne, så vil der nemlig altid gå lidt tid, inden domænet er aktivt.

Baggrund

Tags: Domæne, webhotel, internettet

Referer denne artikel:

//////////

APA style: Kasper (09 Apr 2014). Hvordan kan jeg registrere et domæne fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/hvordan-kan-jeg-registrere-et-domaene-976/

Harvard style: Kasper (2014) Hvordan kan jeg registrere et domæne [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/hvordan-kan-jeg-registrere-et-domaene-976/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Kasper. "Hvordan kan jeg registrere et domæne" Samling af fag-artikler 09 Apr 2014. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/hvordan-kan-jeg-registrere-et-domaene-976/>