Ressourcestyring i praksis

Ressourcestyring er for mange virksomheder en problematisk størrelse, der hver uge eller måned giver hovedbrud, fordi mange datakilder skal kombineres og hentes frem på kryds og tværs. De typiske årsager til, at ressourcestyringen er forkert er ofte:

 

  • Kunder, der ikke giver den rigtige information i tide
  • Projektledere, der ikke estimerer projektet korrekt
  • Medarbejdere, der har egne prioriteringer - måske over projektet
  • Medarbejdere planlægger ferie i kritiske perioder
  • De nødvendige kompetencer er bundet på andre opgaver
  • De allokerede medarbejdere bruger fx mere tid end estimeret og prioriterer selv opgaverne efter hvad DE synes er vigtigt og ikke ift. hvad målet med projektet er.

 

3 slags ressourcestyring..

Matematisk ressourcestyring

Her udvælges de personer, der skal arbejde på de forskellige opgaver pr. periode, pr. antal timer. Dette giver belastningen i procent, hvor man kan se belastningen på et mere overordnet niveau på flere projekter - samtidig. Det betyder ligeledes, at man ikke behøver sætte tids- og datointervaller på, hvornår specifikke opgaver skal løses og på hvilke dage. Metoden er god, hvis man ønsker overblik over ressourcerne på et overordnet niveau. Typisk er det for virksomheder, der arbejder på større projekter, som har brug for planlægning i minimum en måned frem i tiden. 

Kalender booking - hård booking

Dette kaldes også hård booking, hvor man booker specifikke dage for, hvornår medarbejderen skal arbejde på en opgave. Det ses ofte på mindre projekter, når der laves korttidsplanlægning op til to måneder frem i tiden. 

Mikro booking - dag til dag ressourcestyring

Dette er den helt simple model, hvor der indsættes tidspunkter for, hvornår arbejdet skal udføres, fx tirsdag kl. 10-15, onsdag 13-14 og så videre. Dette sker oftest via Outlook og foregår typisk steder, hvor der foretages detaljeret planlægning dag for dag - meget lig et vagtskema, der ser en uge frem i tiden. Det er fx typisk steder, hvor et konkret produkt skal ligge klar til en kunde.

 

Ressourcestyring er svært...
Især når det har med mennesker at gøre. Derfor er det relevant at overveje, om man bør investere i et reelt system, der kan hjælpe med- og understøtte ressourcestyringen, da det er vigtigt med et retvisende billede af ressourcerne.

Baggrund

TimeLog er et konsulenthus, der sælgware as a service-baseret system tidsregistrering, projektstyring og fakturering kaldet Tiect. Vi beskæftiger os med optimering af tid, ressourcer og projekter og hvordan ring; mest muligt ud af den tid vi er på arbejde.<

Tags: ressourcestyring, ressourceplanlægning, ressourcer, tag

Referer denne artikel:

APA style: TimeLog (11 Mar 2013). Ressourcestyring i praksis fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/ressourcestyring-i-praksis-704/

Harvard style: TimeLog (2013) Ressourcestyring i praksis [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/ressourcestyring-i-praksis-704/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: TimeLog. "Ressourcestyring i praksis" Samling af fag-artikler 11 Mar 2013. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/ressourcestyring-i-praksis-704/>