////

At finde et nyt domicil eller kontor

Der findes mange forskellige grunde til at en virksomhed skal ud og finde et nyt domicil. Typisk er det dog fordi virksomheden oplever stor succes og dermed får brug for større lokaler, i takt med at de ansætter nye medarbejdere. Det modsatte kan selvfølgeligt ske og her kan det være attraktivt at finde et mindre eller billigere lokale, så virksomheden kan bringe de faste omkostninger i takt med den lavere omsætning.

I denne artikel man du læse om de ting du skal tage stilling til, hvis din virksomhed skal tage stilling til, hvis de skal ud og finde et nyt kontorlejemål eller måske købe et nyt kontor eller lager.

Hvor skal virksomheden ligge henne?
Beliggenheden er ofte et af de vigtigste parametre, når en virksomhed skal finde sit nye kontor. Har man f.eks. brug for et lager tæt på kontoret, fordi virksomheden håndterer mange produkter, som skal fragtes til og fra lageret, så er beliggenheden alfa omega. For mange virksomheder er det også vigtigt at de er tæt på deres kunder. Derudover er det også væsentligt at man ikke flytter virksomheden for langt væk, da det kan betyde at mange medarbejdere opsiger deres stillinger, da de ikke ønsker at bruge for meget transporttid.

Hvor meget er I villige til at betale?
En anden meget væsentlig faktor er selvfølgeligt prisen for det nye domicil. Når man ønsker at finde et nyt sted til sin virksomhed, så kan man enten vælge at leje eller købe et nyt domicil. Der er fordele og ulemper ved begge dele og det afhænger også af, hvor stor en likviditet en virksomhed har. Derfor skal man inden man vælge en løsning, nøje finde frem til fordele og ulemper på den korte og lange bane. Det er en god ide, at opstille forskellige scenarier, som blandt andet kan være; Hvad sker der hvis virksomheden går konkurs, hvad sker der hvis vi får brug for at udvide vores forretning og hvad betyder det for virksomhedens egenkapital, hvis den vælger at binde ens stor sum penge i ejendommen.

Hvor meget plads har I brug for?
Som du nok allerede er bekendt med, så ændrer en virksomhed sig meget over tid. Nye medarbejdere kommer til, fordi det går godt med forretningen eller det modsatte sker og man bliver nødt til at afskedige medarbejdere, for at få en mere rentabel forretning. Når disse ting sker, så ændre behovet for et domicil sig også. Derfor er det vigtigt at I tager overvejelser om fremtiden med i jeres overvejelser. 

Det er endnu vigtigere, når I vælger at købe et nyt domicil, da det i større eller mindre grad binder jer til steder de næste mange år. Derfor skal der være plads til at I kan ansætte nye medarbejdere, men der skal samtidigt være plads i budgettet til at I kan klare jer igennem dårlige tider.

Du kan blandt andet finde kontorlokaler her: www.lintrupnorgart.dk/kontoremner/

Baggrund

Hvis du leder efter en erhvervsmæg/g; kig forbi www.lintrupnorgart.dk. En af de førende erhvervsm&a/i Storkøbenhavn.

///

Tags: Erhvervsmægler, Domicil, Kontor, Mægler, København

Referer denne artikel:

APA style: Mægler (09 Aug 2012). At finde et nyt domicil eller kontor fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/at-finde-et-nyt-domicil-eller-kontor-530/

Harvard style: Mægler (2012) At finde et nyt domicil eller kontor [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/at-finde-et-nyt-domicil-eller-kontor-530/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Mægler. "At finde et nyt domicil eller kontor" Samling af fag-artikler 09 Aug 2012. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/at-finde-et-nyt-domicil-eller-kontor-530/>