////

Når du skal have en kælder

Der er mange gode grunde til at anlægge en kælder. Når du anlægger en kælder, undgår du besværet ved at skulle bygge til eller måske endda skulle bygge et helt nyt hus. Kælderen kan ligeledes være en kærkommen tilføjelse, hvis du har en krybekælder, men gerne vil have lidt mere plads, så er det også muligt at udgrave kælderen yderligere, så det bliver til egentlige rum. Man skal dog være opmærksom på, at det typisk koster det samme at udgrave en helt ny kælder, som det koster at vider udgrave en allerede eksisterende krybekælder. Prisen ligger cirka på 7.500 kr til 12.000 kr pr. kvadratmeter.

I mange tilfælde kan det virke fristende at forsøge sig med udgravningen selv uden hjælp fra en professionel – for eksempel en rådgivende ingeniør. Det virker jo meget banalt, når nu det bare er et hul i jorden, der skal graves. Det skal dog understreges meget kraftigt, at det bestemt ikke er noget, som man selv skal gå i gang med. Hvis man gør, så risikere man at skade både husets ydrevægge og fundament. I nogle tilfælde kan de gå så galt, at nogen af de bærende vægge i huset ligefrem kan vælte.

Man kan derfor med fordel søge hjælp hos rådgivende ingeniører. De kan hjælpe med at planlægge, hvordan gravningen kan foretages uden risiko. Dette indebærer for eksempel hvornår de bærende vægge skal understøbes eller afstivning for at undgå sætningsskader. Rådgivende ingeniører kan ligeledes hjælpe med at vurdere omfanget af de problemer, der kan opstå i forbindelse med de allerede eksisterende vvs og el installationer. Det kan for eksempel være nødvendigt at lave en pumpebrønd.

På den måde kan du spare dine penge ved ikke at skulle ansætte håndværkere, men du skal altid have rådgivning fra en professionel undervejs for at undgå meget dyre og måske endda farlige fejl.

Rådgivende ingeniører kan ligeledes også rådgive med nogen af de mere teoretiske spørgsmål. For eksempel hvornår man skal søge tilladelse. Hvis du for eksempel skal udgrave en helt ny gælder, så skal du søge tilladelse i det du udvider dit boligareal. Dette gælder også, hvis du udvider en gælder, der i forvejen eksisterer. Det kræver derimod ikke tilladelse at grave, sådan at en kælder du allerede har, får højere til loftet. Dette kan for eksempel være en krybekælder, der bliver lavet til en rigtig kælder.

Med hjælp fra dygtige rådgivende ingeniører, kan du få en billig kælder. Kælderen vil betyde en væsentligt højere salgspris af huset, eftersom kælderen giver en del ekstra plads, hvilket er meget efterspurgt i dag. 

Baggrund

////

Tags: rådgivning, ingeniør, byggeri, vedligehold

Referer denne artikel:

APA style: Hans Hansen (05 Aug 2013). Når du skal have en kælder fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/naar-du-skal-have-en-kaelder-790/

Harvard style: Hans Hansen (2013) Når du skal have en kælder [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/naar-du-skal-have-en-kaelder-790/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Hans Hansen. "Når du skal have en kælder" Samling af fag-artikler 05 Aug 2013. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/naar-du-skal-have-en-kaelder-790/>