////

Få energitilskud til vinduer

Du har mulighed for at få tilskud i forbindelse med, at du skal skifte dine gamle vinduer ud med nogle nye. Energitilskud til vinduer er noget, som rigtig mange mennesker kan få glæde af, at og det er noget, der på sigt kan vise sig at være en rigtig god investering. Du kan nemlig opnå en energibesparelse, og du kan samtidig få et energitilskud i forbindelse med dit køb af nye vinduer.

Hvorfor er det muligt at få energitilskud til nye vinduer?

Man har fra statslig side lavet et krav om, at energiselskaber skal bidrage til, at danskerne reducerer deres energiforbrug. Dette gør, at man som privatperson vil have mulighed for at få et beløb, der er fastlagt ud fra, hvor stor en energibesparelse man vil få i forbindelse med sin energirenovation. Dette er i bund og grund noget, som staten har indført med henblik på at sikre, at danskerne reducerer deres energiforbrug til gavn for klimaet, og guleroden ved herved vil for dig som forbruger, naturligvis være en økonomisk gevinst.

Hvor meget har jeg mulighed for at få i energitilskud til nye vinduer i mit hjem?

Hvis du vælger at ansøge om at få energitilskud til nye vinduer, så vil det beløb, som du har mulighed for at få udbetalt afhænge meget af hvilken løsning, du helt konkret vælger. Som eksempel vil det meget typisk forholde sig sådan, at en husstand på cirka 130 kvadratmeter vil skulle betale et sted imellem 50.000 og 100.000 kroner for at få skiftet til energiruder. Dog vil dette beløb meget typisk afhænge af, hvor mange vinduer der er i den pågældende husstand samt type og materiale.

 

I eksemplet ovenfor med et hus på 130 kvadratmeter vil man cirka opnå en energibesparelse på varme, der ligger på omkring 145 kWh/m. Energiselskaberne, som skal betale dit tilskud, betaler ud fra hvor stor en energibesparelse, du har. Dette vil i praksis sige, at jo højere din energibesparelse er, jo mere kan du forvente at modtage i tilskud. Der bliver fra Energiselskabernes side betalt et beløb lydende på i gennemsnit 25 øre pr. sparet kWh.

 

Hvilke typer af vinduer bør jeg vælge?

Når du skal skifte til nye vinduer, så vil det naturligvis være fornuftigt af dig at få valgt nogle af slagsen, der er energirigtige. Der findes et væld af forskellige former for vinduer, og det er bestemt ikke alle, som er velegnet til netop din bolig.
Der bl.a. tages højde for lysindfald på sydsyden og materialevalg (træ, alu osv)
Det kan uden tvivl være rigtig klogt, at man få bistand fra en energirådgiver, som kan hjælpe med at finde den mest energirigtige og økonomiske løsning.

Hvilken virksomhed bør jeg kontakte, hvis jeg ønsker at få monteret nye vinduer med energitilskud?

Hvis du ønsker at få monteret nye vinduer og modtage et energitilskud, så er det først og fremmest væsentligt, at du får fat i en virksomhed, der kan hjælpe dig med at stå for energirenoveringen i dit hjem. Det er derfor smart, hvis det første du gør, når du skal finde dig den rette virksomhed er, at du tager fat i et par forskellige håndværkere, som kan give dig råd og vejledning, og som kan give dig et tilbud på, hvad det helt konkret vil koste dig at få skifte til en energirigtig løsning.

 

Der kan være meget store prisforskelle på at få udført netop denne form for opgaver, og derfor vil det helt sikkert også være en rigtig god idé, at du sørger for at få udarbejdet et par forskellige tilbud fra forskellige virksomheder, så du derved først og fremmest kan få dannet dig et godt overblik over, hvor meget det vil komme til at koste dig. På den måde vil du kende dine udgifter fra start af.


Når du har overblik over udgifterne og valgt hvilken virksomhed, der skal stå for projektet, skal du huske at ansøge om energitilskud før du placerer din ordre.

Baggrund

////

Tags: energitilskud, energiruder, energivinduer, energirenovering

Referer denne artikel:

APA style: Jonas J?rgensen (17 Dec 2014). Få energitilskud til vinduer fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/faa-energitilskud-til-vinduer-1139/

Harvard style: Jonas J?rgensen (2014) Få energitilskud til vinduer [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/faa-energitilskud-til-vinduer-1139/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Jonas J?rgensen. "Få energitilskud til vinduer" Samling af fag-artikler 17 Dec 2014. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/faa-energitilskud-til-vinduer-1139/>