////

Byg et raftehegn I løbet af sommeren

Et raftetegn er et traditionelt hegn, når det kommer til mange danske haver. Det er flot og naturligt og hvis du køber dit raftehegn i gode materialer og samtidigt sørger for at sætte det korrekt op, så kan det holde i rigtig mange år. Vejr og vind har også betydning for, hvor lange det holder, men det er du ikke herre over.

Træsorter
Et raftehegn findes i mange forskellige sorter og hvilken træsort du skal vælge, afhænger af dit behov og hvad du synes er pænest. Træsorter fås i alle prisklasser, så inden du bestemmer dig for, hvilket raftehegn du skal have, så skal du også tage stilling til, hvor meget det må koste.
Hvis det skal være rustikt, så kan du købe rafter med bark på. Det giver et rigtig naturligt og hyggeligt udseende, som passer til mange huse på landet. Hvis du derimod gerne vil have et ”smart” raftehegn, så kan du købe det uden bark. Det er ofte den løsning som folk vælger i parcelhuse.

De stolper du graver ned i jorden er raftehegnets fundament, så hvis de ikke er sat i jorden korrekt eller hvis du ikke har købt dem i gode nok materialer, så holder dit raftehegn heller ikke længe.

Rafehegnet er altså ikke stærkere, end det fundament du bygger det på.


Så selvom gode kvalitets materialer koster, så er for det meste den bedste løsning på sigt. Hvis du ikke har planer om at beholde hegnet i mange år eller hvis du ved at I skal flytte, så kan du godt nøjes med mindre gode materialer til dine stolper, men du skal kende ulemperne ved det.
Når du har sat stolperne i jorden og er klar til at sætte selve hegnet på, så er det vigtigt at du laver luft mellem jorden og hegnet, da fugten ellers vil trække op i hegnet og skade det. Derfor skal du altid sørge for at der er minimum fem centimeter fra jorden op til hegnet. Hvis muligt, så gerne op til ti centimeter.


Et andet godt råd er, at snakke med sin nabo, før man sætter sit raftehegn op. Begge parter skal helst være tilfredse med resultatet, så I ikke bliver uvenner, så tag lige en snak inden I går i gang.


Hvis du ikke selv orker at gå i gang med at lave et raftehegn, så se her: www.3byggetilbud.dk/lp/raftehegn/. Du kan læse mere om dem her.

Baggrund

Lidt af en handymand med hang til /urtige løsninger.

/////

Tags: Raftehegn, Hegn, Have, Bolig, Hus, Lav det selv

Referer denne artikel:

APA style: HappyFace (15 May 2012). Byg et raftehegn I løbet af sommeren fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/byg-et-raftehegn-i-loebet-af-sommeren-457/

Harvard style: HappyFace (2012) Byg et raftehegn I løbet af sommeren [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/byg-et-raftehegn-i-loebet-af-sommeren-457/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: HappyFace. "Byg et raftehegn I løbet af sommeren" Samling af fag-artikler 15 May 2012. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/byg-et-raftehegn-i-loebet-af-sommeren-457/>