Få dit værktøj til at holde længere

Godt værktøj er helt essentielt for det gode håndværk. Derfor skal du sørge for, at når du skal lave noget så er dit værktøj i orden. Men værktøj er dyrt og derfor skal du have dit dyrt indkøbte værktøj til at holde så længe som muligt.

Overordnet handlet det om at tænke sig om når man bruger sit værktøj. Alligevel er der især to grundregler du skal være klar over, hvis du vil have dit værktøj til at holde længe. Disse regler uanset om du er tømmer eller arbejder med VVS.

Opbevaring

En af de bedste måder at få værktøj til at holde længere på er ved at opbevare det på den rigtige måde. Du kan opbevare dit værktøj på flere måder. En af dem er ved at hænge værktøjet op på en væg i et tørt rum. På den måde bliver værktøjet adskilt og det slider ikke på hinanden som i en værktøjskasse. Ligeledes bliver værktøjet ikke fugtigt og får rust.

Bruger du alligevel en værktøjskasse så sørg for at den har mange rum, hvor værktøjet kan adskilles. Opbevaringen er helt essentielt i forhold til at værktøjet skal holde.

Vedligeholdelse

På samme måde som du skal opbevarer dit værktøj rigtigt så skal du også sørge for at det bliver vedligeholdt på den rigtige måde. Dette inkluderer eksempelvis at holde save og knive skarpe ved at slibe dem regelmæssigt, skifte skaftet på hamre og andet samt smøre værktøjet med et tyndt lag olie.

Når du er færdig med at bruge dit værktøj er det vigtigt at du bruge lidt tid på at rengøre det, lægge det tilbage på sin plads samt at vedligeholde det med olie og slibning. Gør det til en vane efter hver gang det bliver brugt at gå værktøjet igennem.

Baggrund

Håndværker med en filosedder godt værktøj er halvdelen af arbejd

Tags: værktøj, VVS, håndværker

Referer denne artikel:

APA style: Christian (06 Jan 2012). Få dit værktøj til at holde længere fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/faa-dit-vaerktoej-til-at-holde-laengere-336/

Harvard style: Christian (2012) Få dit værktøj til at holde længere [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/faa-dit-vaerktoej-til-at-holde-laengere-336/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Christian. "Få dit værktøj til at holde længere" Samling af fag-artikler 06 Jan 2012. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/faa-dit-vaerktoej-til-at-holde-laengere-336/>