////

Gulvafslibning - Forny din Bolig

En gulvafslibning er den proces man foretager, når man skal have lagt ny overfladebehandling på sit trægulv. En gulvafslibning må ikke forveksles med en gulvafhøvling, da disse er to helt forskellige ting. Når man udfører en gulvafslibning, så benytter man en maskine med en valse, hvorpå der er monteret sandpapir, til at slibe det øverste lag af gulvet ned.

Ved en gulvafhøvling derimod, benyttes en maskine bruges der en gulvhøvl, som med knive høvler gulvet mellem 2mm og 4mm ned, hvorimod en gulvafslibning – som i de fleste tilfælde, når gulvet er beskadiget, er nok – blot tager mellem 0,5mm og 1mm af gulvets overflade. Derfor benytter man oftest gulvafslibning når man skal have fjernet ridser og gammel gulvbelægning. Er der dybe ridser eller er gulvet meget ujævnt, så kan det være nødvendigt at udføre en gulvafhøvling, og så er en gulvafslibning altså ikke tilstrækkelig.


Når man vælger at gulvet skal have en gulvafslibning, så er det vigtigt man tænker sig godt om, med hensyn til hvordan man vil bære sig ad. Det er nemlig ikke særlig nemt at udføre en fejlfri gulvafslibning, tværtimod. Det er utrolig nemt at komme til at dumme sig, hvis ikke man har den fornødne erfaring og det påkrævede kendskab til de maskiner der benyttes til en gulvafslibning.


Det er utrolig nemt at få fat i en gulvafslibningsmaskine, for eksempel kan man leje dem i de fleste byggemarkeder, til en billig penge. Det kan friste mange handymænd, at give sig i kast med deres egen gulvafslibning, i stedet for at rådføre sig med folk i branchen. Det kan dog være utrolig bekosteligt, hvis man vælger selv at kaste sig ud i en gulvafslibning. De skader man kan komme til at foretage ved at foretage sin egen gulvafslibning, kan komme til at koste mange penge at rette op på, og derfor skal man nøje overveje, om ikke det er en god idé at konsultere sig med et firma, som har specialiseret sig i netop gulvafslibning.


En gulvafslibning gennemføres over en længere proces. Man vælger gerne at slibe gulvet mellem fire og fem gange, med forskelligt sandpapir. Man starter en gulvafslibning med at bruge det groveste sandpapir, for at komme i dybden med gulvet og som projektet skrider frem, så benytter man sig af finere og finere sandpapir, for at give gulvet en flot finish, således at man kan få behandlet, den nu rene og nøgne træoverflade med en ny overfladebehandling.

Baggrund

Brug gulvafslibningpriser.com til at finde den rette gulvmand.

Tags: gulvafslibning, gulvafhøvling, gulvslibning, gulvsliber

Referer denne artikel:

APA style: Ronni (11 Jan 2012). Gulvafslibning - Forny din Bolig fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/gulvafslibning-forny-din-bolig-347/

Harvard style: Ronni (2012) Gulvafslibning - Forny din Bolig [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/gulvafslibning-forny-din-bolig-347/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Ronni. "Gulvafslibning - Forny din Bolig" Samling af fag-artikler 11 Jan 2012. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/gulvafslibning-forny-din-bolig-347/>