////

Varmepumper - Fup og fakta om din nye varmepumpe

Gennem de senere år er ordet varmepumpe i stigende grad dukket op i forbindelse med nybyggeri og renovering af boliger og erhvervsejendomme i Danmark.

Tidligere var varmepumper forbeholdt miljøfanatikere, som gerne betalte ekstra penge blot for at få en energiform, der ikke var baseret på kul eller naturgas - og dermed ikke bidrog til drivhuseffekt og nedbrydning af ozonlag.

Men med energiprisernes himmelflugt - både pga. stigende råvarepriser og stigende afgifter - er varmepumperne også blevet interessante for helt almindelige danskere, der ønsker at spare penge på energiforbruget.

Der findes forskellige typer af varmepumper.

Den mest almindelige type er en luft til luft varmepumpe.

Disse kan ofte købes som slagtilbud i den nærmeste afdeling af Harald Nyborg, Silvan eller Bauhaus.

Kvaliteten og energiudbyttet er dog tvivlsomt og ofte ender den "billige" varmepumpe med at være en rigtig dårlig forretning.

Der er derfor mere fidus i at kigge efter en lidt dyrere varmepumpe fra fx. Panasonic, Toshiba eller Bosch.

Disse tre mærker er blandt de mest populære forhandlere af varmepumper i Danmark.

Der findes også en række mindre populære varmepumpemærker på listerne. En del af disse er udmærkede, andre bør du holde dig langt væk fra.

Du bør desuden altid indhente tilbud fra mindst to varmepumpeinstallatører før du indgår en bindende aftale.

Og husk at holde øje med aktuelle tilskudskampagner fra enten staten eller de enkelte varmepumpeproducenter.

Hvis du ønsker at se en samlet oversigt over alle producenter af varmepumper og ønsker yderligere information omkring hvordan varmepumper virker, så besøg hjemmesiden www.varmepumpeoversigt.dk.

Der kan du få hjælp til skelne mellem fup og fakta omkring din nye varmepumpe.

Det kan være en jungle at vælge rigtigt, men hvis du tager det rigtige valg, så er du sikret miljøvenlig og billig energi i mange år fremover.

Baggrund

//////

Tags: varmepumpe, luft til luft varmepumpe, luft til vand varmepumpe, panasonic, bosch, toshiba

Referer denne artikel:

APA style: Golfspilleren (18 Nov 2011). Varmepumper - Fup og fakta om din nye varmepumpe fra Samling af fag-artikler. Fundet 08 Jan 2020, på http://www.fag-artikler.dk/artikel/varmepumper-fup-og-fakta-om-din-nye-varmepumpe-265/

Harvard style: Golfspilleren (2011) Varmepumper - Fup og fakta om din nye varmepumpe [online] Tilgængelig via: http://www.fag-artikler.dk/artikel/varmepumper-fup-og-fakta-om-din-nye-varmepumpe-265/ Accessed 08 Jan 2020

MLA style: Golfspilleren. "Varmepumper - Fup og fakta om din nye varmepumpe" Samling af fag-artikler 18 Nov 2011. far-artikler.dk. 08 Jan 2020. < http://www.fag-artikler.dk/artikel/varmepumper-fup-og-fakta-om-din-nye-varmepumpe-265/>